Quantcast

Co nabídne nový program - AXN

| Tisk

AXNSony Pictures Television International (SPTI), ve spolupráci s HBO Česká a Slovenská republika uvádí na český a slovenský trh nový televizní kanál zaměřený na akční filmy - AXN. Program odstartuje 17.října 2003 v kabelových sítích druhého největšího poskytovatele firmy Karneval (sfúzované TES Media a Intercable), dále se program objeví i ve většině malých kabelových sítích. Podle vyjádření HBO ČR, které máme k dispozici, se program AXN objeví v nabídce největší kabelové společnosti UPC později, řádově za několik měsíců.

Program AXN odstartuje v říjnu také v Polsku, Maďarsku, Rumunsku a Bulharsku. Program bude totožný, bude se pouze lišit jazykem. AXN bude vysílat 24 hodiny denně. Přenosová trasa AXN pro kabelové sítě je již k dispozici na izraelské družici Amos-1 (4°W), na kmitočtu 11,331 GHz (polarizace horizontální, SR 6670, FEC 3/4), Service ID 211, Video PID 210, Audio PID 200. Signál je kódován profi systémem Power VU.

Jaký bude program AXN ? Co nabídne ? Na jaké filmy a seriály se můžeme těšit ? To jsou některé otázky, které se objevují se startem AXN u nás. HBO Česká republika Vám nabízí příležitost se seznámit s novým televizním kanálem na českém a slovenském trhu:

Sony Pictures Television International představuje AXN - číslo jedna v zábavním průmyslu plném dobrodružství, napětí a akce.

AXN je celosvětovou jedničkou prémiové akční a dobrodružné zábavy, která přináší nejen nejlepší akční seriály, alternativní sporty, dobrodružné seriály a seriály ze skutečného světa (reality show), nejnovější počítačové a japonské animace, ale také nejlepší hollywoodské filmy. Síla AXN je založena na obrovských zdrojích společnosti Sony Pictures Entertainment a nejen pro 18ti až 34leté je tak nejoblíbenějším zdrojem svěží akční a dobrodružné zábavy. V současné době je kanál dostupný v 86 miliónech domácností ve více než 40 zemích.

Podívejme se na kanál AXN ve světě...

    AXN Španělsko
  • kanál poskytuje všeobecnou zábavu, vysílá 24 hodin denně
  • kanál číslo jedna v hlavním vysílacím čase ve své kategorii (Zdroj: Softes)
  • přináší nejlepší hollywoodské, evropské a mezinárodní programy dabované do španělštiny
    AXN Portugalsko
  • kanál poskytuje všeobecnou zábavu, vysílá 24 hodin denně
  • přináší nejlepší hollywoodské, evropské a mezinárodní programy s portugalskými titulky
    AXN Izrael
  • kanál poskytuje akční a dobrodružnou zábavu, vysílá od 12:00 do 4:00
  • obsahuje nejlepší hollywoodské a evropské filmy s hebrejskými titulky
  • tradičně se umísťuje mezi 8 nejsledovanějšími kanály (z celkem 80) (Zdroj: Taskir Research & Surveys Ltd. – leden/únor 2003)
    AXN Asie
  • první speciální akční a dobrodružný kanál
  • celoasijská distribuce oslovuje diváky v Indii, Číně, Indonésii, Malajsii, Tchaj-wanu,Thajsku, Koreji, na Filipínách, v Hong Kongu, Srí Lance, Pakistánu a Singapuru
  • kanál číslo jedna v Singapuru, Tchaj-wanu a Filipínách pro věkovou skupinu 15-44 letve sledovanosti v hlavním vysílacím čase (Zdroj: ACNielsen / TNS 1. června – 15. srpna 2002)
  • měsíčně oslovuje více než 20 milionů diváků (Zdroj: ACNielsen, TNS, CABSAT srpen 2002)
    AXN Latinská Amerika
  • akční a dobrodružný kanál zaměřený na muže ve věku 18 – 49 let, vysílá 24 hodindenně originální španělskou produkci a hollywoodské hity dabované do španělštiny a portugalštiny
  • distribuce v celé Latinské Americe a Brazílii
  • měsíčně osloví více než 11 milionů diváků v Latinské Americe (Zdroj: AGB / IBOPE prosinec 2002)
  • téměř 50% diváků je ve věku 18 – 34 let, to je o 23% více než u typické latinsko-americkésítě s několika kanály (Zdroj: TGI 2001 vlna 2 & 2002 vlna 1)
    AXN Japonsko
  • exkluzivní akční a dobrodružný kanál
  • kanál vysílající 24 hodin denně přináší nejlepší hollywoodskou, japonskou a mezinárodní akční a dobrodružnou produkci zaměřenou na japonské diváky


Hlavní složky kanálu AXN jsou:

  • Reality show/ dobrodružství: To nejlepší z dobrodružné produkce a „akce ze skutečného života“– dokumenty, biografie, mini seriály, reality show
  • Adrenalinové sportyTo nejlepší z adrenalinových a alternativních sportů.
  • Akční seriályVýbušná dramata od policejních seriálů plných honiček po thrillery a sci-fi filmy, které vás zvednou ze židle. Přináší nejlepší domácí a mezinárodní produkci.
  • FilmyHollywoodské hity a nejlepší nezávislá a domácí akční produkce.
  • Akční animacePřináší nejžhavější novinky v počítačové animované technologii, animované filmy a seriály, které byly natočeny nebo podle kterých se natáčely úspěšné blockbustery a novinky nejnovější japonské animace.

Nejlepší akční seriály přináší AXN v hlavním vysílacím čase:

Andromeda
Pondělí, 21:00
Kevin Sorbo hraje Dylana Hunta, kapitána Stoupající Andromedy - lodi, která slouží v armáděKonfederace hvězdného systému. Když Konfederace zkolabuje a všechny známé galaxie upadnoudo barbarství, Hunt a jeho posádka vyrazí do kosmu bojovat za znovuobnovení pořádku.

Odyssea 5
Pondělí, 22:00
Velitel Chuck Taggert (Peter Weller – Robocop) a jeho posádka na vesmírné lodi Odyssea na vlastníoči vidí, jak Země doslova exploduje. Jejich loď se ocitne v čase o pět let zpátky a posádka sesnaží Zemi zachránit.

Síť
Úterý, 21:00
Držitel ceny akademie Irwin Winkler (Zuřící býk, Rocky) přináší svůj mezinárodní celovečerní filmz filmového plátna do televize v tomto rychlém akčním seriálu z počítačového věku. AngelaBennett je krásná, ale excentrická počítačová konzultantka, které ukradli identitu a je na útěku předpočítačovými protivládními hackery.

Fortune Hunter
Úterý, 22:00
Mark Frankel hraje Carltona Diala, jednoho z nejlepších agentů společnosti Intercept, nezávislébezpečnostní agentury. Dialovi pomáhá Harry (John Robert Hoffman), odborník na bezpečnostnítechnologie. Vydávají se na životu nebezpečné mise, které je přivedou jak do center mezinárodnímoci tak do zpustlých lokálů plných nebezpečí.

Dark Skies (Temné nebe*)
Čtvrtek, 21:00
Vědecko-fantastický thriller vycházející z teorie, že vetřelci z jiné planety už jsou mezi námi od roku1940 a ovlivňují nejdůležitější historické události na naší planetě pro svůj vlastní tajemný prospěch.

The Shield (Štít*)
Čtvrtek, 22:00
Štít je držitelem ceny Zlatý glóbus za nejlepší televizní seriál – drama, Michael Chilkis bylodměněn cenou Zlatý glóbus a Emmy v kategorii hlavní role v dramatickém seriálu. Štít porušujevšechna pravidla konvenčního policejního dramatu. Seriál se zaměřuje na konflikt mezi skupinouzkorumpovaných, ale výkonných policistů a kapitánem, který váhá mezi jejich odhalením a jehovlastními politickými ambicemi.

*jedná se o pracovní názvy

Street Justice
Sobota, 19:00
Vinou osudu se americký veterán z Vietnamu, nyní policista, potkává s mladým mužem, kteréhoza války poznal jako malého chlapce. Mladík je mistrem bojových umění a spolu s a americkýmveteránem bojují proti zločinu a přinášejí do ulic spravedlnost.

S.W.A.T
Sobota, 21:00
S.W.A.T je elitní speciální jednotkou, která se musí vypořádat s případy, které nemůže vyřešitnormální policie. V hlavních rolích Robert Urich a držitel Zlatého glóbu Steve Forrest.

Sheena
Sobota, 22:00
Seriál natočen na základě comicsu ze 30. a 40. let. Geena Lee Nolin (Pobřežní hlídka) hraje neohroženoua krásnou ochránkyni tropického afrického ráje, který je ohrožen moderní civilizací.

V hlavním vysílacím čase se mohou také objevit následující seriály:

Conan
Seriál je natočený podle úspěšného celovečerního filmu. Conan je mladý a odvážný barbar, kterýse vydává za dobrodružstvím, kouzly a fantazií do imaginární starověké říše.

Early Edition
Představte si, že byste věděli, co přesně se zítra stane. Co byste udělali? Věděli byste vůbec, kdezačít? S tímto dilema se musí vypořádat obchodník Gary Hobson (Kyle Chandler), když u svýchdveří najde zítřejší noviny. S pomocí informací, které si přečetl v Early Edition, se snaží změnitbudoucnost k lepšímu.

Highlander
V tomto seriálu je Duncan MacLeod, člen klanu Connorů, stejně jako ve filmu Highlander pronásledovánnejen jinými nesmrtelníky, kteří se ho snaží zabít než nastane čas shromáždění, ale takétajnou společností smrtelníků, kteří si říkají „pozorovatelé“. Duncan a ostatní nesmrtelníci mohou býtzabiti pouze useknutím hlavy a často žijí i několik století.

Brutální Nikita
Sekce 1, tajná protiteroristická organizace, předstírá smrt usvědčené vražedkyně. Věří, že jejíkrása dohromady se schopností zabíjet, jí dává předpoklady stát se novým výkonným agentem.Organizace z ní vycvičí brutálního zabijáka, ale neuvědomuje si, že ona není tím vrahem, za kteréhojí pokládají.

Powder Park
Snowboarding se stává stále více populárním. Na svazích se objevil nový styl. Životní styl generace,která miluje dobrodružství. Kombinace sportu, mejdanů a zábavy! Přihoďte špetku drzosti. A o tomseriál Powder Park je.

Odpoledne na kanálu AXN budou nabita akční klasikou a dobrodružnými seriály:

T.J. Hooker
William Shatner hraje postavu T.J.Hookera, tvrdého vysloužilého policejního seržanta, který se vzdáodznaku detektiva, aby se mohl vrátit tam, kde je ho nejvíc potřeba – do ulic. Hooker vede svůj týmv akčních a dobrodružných situacích při nelehkém boji proti zločinu.

Starsky a Hutch
Úspěšný seriál z roku 1970 přináší příběhy o neohrožené dvojici – uhlazeném Hutchovi a znalci uliceStarskym – policistech v utajení. Řeší spolu ty nejtěžší případy v těch nejhorších částech města– a bojují přitom s tvrdohlavým, ale milým kapitánem Dobeym kvůli jejich vlastním nekonvenčnímmetodám boje proti zločinu.

Charlieho andílci
V tomto kultovním akčním seriálu hrají Kate Jackson, Farrah Fawcett a Jaclyn Smith trojici krásnýchneohrožených detektivů pracujících pro detektivní agenturu Charlieho Townsenda. Při neobvyklékombinaci krásy, šarmu, důvtipu a schopností není pro tato krásná soukromá očka žádný problémpříliš těžký a žádný protivník příliš tvrdý.

Police Woman
V tomto 60ti minutovém dramatu se držitelka ceny Zlatý glóbus v kategorii nejlepší televizní herečkaAngie Dickinson v roli seržantky Pepper Anderson a Earl Holliman v roli seržanta Billa Crowleyhopouští do zkoumání oblastí a témat, které se v televizi neobjevují příliš často.

Hart to Hart
V tomto 60ti minutovém dobrodružném seriálu s trochou romantiky hrají Robert Wagner a StephaniePowers Jonathana a Jennifer Hartovi dvojici bohatých detektivů-amatérů.

Blue Thunder (Modrý blesk*)
Tento 60ti minutový akční seriál byl natočen podle celovečerního filmu, v hlavní roli JamesFarentino jako Frank Chaney, pilot speciálně vybavené helikoptéry s nabitou vzdušnou technologiía s nejlepšími sledovacími systémy pro boj se zločinem.

Houston Knights (Rytíři z Houstonu*)
Tento seriál odehrávající se v Houstonu sleduje dva policejní detektivy v utajení, které jejich prácedovede jak do špinavých loděnic tak i do luxusních domů.

Police StoryTento seriál natočený podle díla Josepha Wambaugha, bývalého policisty, se stal prototypem promnoho velmi úspěšných seriálů, které po něm následovaly, jako např. NYPD Blue, Hill Street Blues,Homicide: Life on the Streets nebo Week to week.
*jedná se o pracovní názvy

V programu AXN budou také nejlepší pořady ze skutečného světa, dobrodružné seriály a programy s tématikou extrémních sportů:

Ripleyho: Věřte nevěřte
Pondělí – pátek 21:00
Se seriálem Ripleyho: Věřte nevěřte se vypravíme do světa zvláštních a fascinujících jevů. 60timinutová show uváděná hercem Deanem Cainem posouvá hranice představivosti a provede divákysvětem neuvěřitelných jevů. Tento nestárnoucí seriál se datuje již od roku 1949, kdy ji uváděl sámRipley a nadále vzbuzuje v divácích otázku „věřte či nevěřte“.

Sobotní blok AXN od 15:00 do 19:00:

Battle Dome
Tato show přináší zábavu plnou vzrušujících akčních sportů, kde se soutěžící dostávají na hranicesvých sil, vytrvalosti a odhodlání. Každý díl přestavuje dva týmy atletů-amatérů soutěžících protitýmu super atletů složeného z nejsilnějších a odvážných mužů a žen, kteří se před ničím nezastaví aporazí každého, kdo se jim postaví.

Eco-Challenge
Neexistuje žádná sportovní soutěž jako ECO-CHALLENGE. Vytvořil ji Mark Burnett (Výkonnýproducent soutěže Surviver) a je světovou premiérou Expedition Race. Čtyřčlenné týmy (složenéz mužů i žen) závodí 24 hodin denně bez přestávky, aby zdolaly trať dlouhou 320 mil, která vede skrznezkrocenou divočinu a bojují při tom s nástrahami matky přírody i sami se sebou.

Fear Factor
V každém dílu seriálu FEAR FACTOR se utká 6 soutěžících (tři muži a tři ženy), kteří se musí rozhodnout,jestli mají odvahu a odhodlání čelit svým nejhlubším obavám. Pod dohledem hollywoodskýchprofesionálních kaskadérů jsou soutěžící konfrontováni s několika nebezpečnými situacemi. Kdyžse jim podaří splnit zadaný úkol, postupují dál. Jestliže jim jejich strach nedovolí úkol dokončit nebose jim to prostě nepodaří, okamžitě v soutěži končí.

Gravity Games
Festival akčních sportů, hudby a životního stylu již čtvrtým rokem představuje 250 nejlepšíchprofesionálů v akčních sportech, kteří se účastní soutěží ve Skateboardingu, Biku, In-Linech,Freestyle Motocrossu, Downhill Skateboardingu, Wakeboardingu.

Worst-Case Scenario (Katastrofický scénář)
Seriál vznikl podle knihy Katastrofický scénář. KATASTROFICKÝ SCÉNÁŘ představuje různé extrémnísituace a podává návod jak je přežít. Poznáte jak přežít teploty hluboko pod bodem mrazu, jakvyskočit z rychle jedoucího auta, jak přistát s letadlem v případě nouze.

AXN také nabídne to nejlepší z animace:



Všední dny a víkendová rána

Dobrodružství Jackie Chana
Animovaný dobrodružný seriál, který sleduje Jackie Chana a jeho neteř Jade na jejich cestě kolemsvěta při hledání kouzelných talismanů, které je ochrání před zlovolným společenstvím Tmavé ruky.

MIB
Animovaný seriál Muži v černém vytvořený podle úspěšného celovečerního filmu je nabitý akcí.Vetřelci jsou na Zemi již tak dlouho, že byla ustanovena vládní skupina, která má dohlížet na to, abynávštěvníci z jiných planet dodržovali určitá pravidla a vyhlášky. Tato organizace, známá jako Muživ černém (MIB), se neúnavně snaží „ochránit Zemi před šmejdem vesmíru“.

Hvězdná pěchota
Seriál Hvězdná pěchota vznikl na základě úspěšného filmu a přináší nepřetržitou akci při bojimladých hrdinů s obrovským vesmírným hmyzem. Seriál zachycuje futuristickou bitvu o přežitíplanety a celého vesmíru.

Spider-Man
Tento seriál, který vznikl na základě komiksu a celovečerního filmu, přináší nový pohled nanestárnoucího hrdinu. Mladíka Petera Parkera kousne pavouk a on tím získá pavoučí vlastnosti,které mu umožní stát se hrdinou pro lidi v nesnázích, ale i samozvaným strážcem pořádku, kteréhohledá policie.

To nejlepší z japonské animace…

Astro Boy
V retro-futuristickém městě se z robotů vyvinul komplexní biologický druh. Některé z nich žijív harmonii s lidmi, jiné byly zmanipulovány zlými silami. Astro Boy, zázračný super robot, který mánejlepší umělý mozek na světě a srdce jako člověk, se snaží najít způsob, jak přivést lidi a robotydohromady.

Rave
Rave je japonský animovaný seriál, který pojednává o dobrodružství Haru -16ti-letého chlapcea kamenech Rave, které potřebuje, aby zastavil zlovolné plány tajného společenství Démon. Přicestě po světadílu Song od vesnice Ska po ulici Punk se Haru setkává se zvláštními bytostmia děsivými protivníky.

Samuraj X
Kenshin je vysoko postavený samuraj, jehož umění boje s mečem a dovednosti bojovníka, pomohlyv Japonsku nastolit novou vládu v polovině 19. století. Ale v novém mírumilovném řádu není proKenshinovy dovednosti místo a tak se rozhodne bojovat za dobro a spravedlnost jako kočovnýsamuraj.

Vandread
Vandread, který se odvážně vrhá do světa CGI animace, pojednává o vesmírné lodi Nirvana, kterouobývají ženy-pirátky. Poprvé se setkávají s „vetřelci“, kteří se jmenují muži. Muži mají dojem, žeženy jsou ve skutečnosti démony způsobující zkázu a jedící mužská játra. Společně se vydávají nahumornou cestu za znovuobjevením pohlaví.

AXN v hlavním vysílacím čase přinesecelovečerní filmy

6. den
Hrají: Arnold Schwarzenegger, Robert Duvall
8MM
Hrají: Nicolas Cage, Joaquin Phoenix
Americké psycho
Hrají: Christian Bale, Chloe Sevigny
Anakonda
Hrají: Ice Cube, Jennifer Lopez
Mizerové
Hrají: Will Smith, Martin Lawrence
Blue Thunder
Hrají: Roy Scheider, Daniel Stern
Sběratel kostí
Hrají: Denzel Washington, Angelina Jolie
Most přes řeku Kwai
Hrají: William Holden, Alec Guinness
Charlieho andílci
Hrají: Cameron Diaz, Lucy Liu, Drew Barrymore, Bill Murray
Tygr a drak
Hrají: Chow Yun Fat, Chang Chen, Michelle Yeoh, Pei-pei Cheng, Zhang Ziyi
Desperado
Hrají: Antonio Banderas, Quentin Tarantino, Salma Hayek, Steve Buscemi
První rytíř
Hrají: Sean Connery, Richard Gere, Julia Ormond
Gattaca
Hrají: Ethan Hawke, Uma Thurman
Godzilla
Hrají: Matthew Broderick, Hank Azaria

Zbraně z Navaronu
Hrají: Anthony Quinn, David Niven, Gregory Peck
Muž bez stínu
Hrají: Kevin Bacon, Josh Brown, Elizabeth Shue
S nasazením života
Hrají: Clint Eastwood, John Malkovich
Jumanji
Hrají: Robin Williams, Kirsten Dunst
Příběh rytíře
Hrají: Heath Ledger, Rufus Sewell
Poslední akční hrdina
Hrají: Arnold Schwarzenegger, Anthony Quinn, F. Murray Abraham
Sbal prachy a vypadni
Hrají: Jason Fleming, Dexter Fletcher, Nick Moran, Jason Statham
Zorro
Hrají: Antonio Banderas, Anthony Hopkins
Maximální riziko
Starring : Jean-Claude Van Damme, Natasha Henstridge
Muži v černém
Hrají: Will Smith, Tommy Lee Jones, Linda Fiorentino, Rip Torn, Vincent D‘Onofrio
Vlak plný peněz
Hrají: Wesley Snipes, Woody Harrelson, Jennifer Lopez
Síť
Hrají: Sandra Bullock, Jeremy Northam
Sólo


Hrají: Mario Van Peebles, Barry Corbin
Univerzální voják: Zpět v akci
Hrají: Jean-Claude Van Damme, Karis Paige Bryant, Michael Jai White
Vertical limit
Hrají: Bill Paxton, Chris O’Donnell, Robin Tunney, Scott Glenn

z materiálů HBO

redakce
Parabola.cz






Reklama




Vybrané články