Quantcast

Novinky v dekódování a příjmu pay-tv (39.)

| Tisk

KÓDOVACÍ SYSTÉM TPS CRYPT KONČÍ
Nedávno jsme Vás informovali o novém Viaccess ID 00 81 00, který se začátkem listopadu objevil u některých programů francouzského pay-tv paketu Canal Satellite France na družicích Astra 19.2°E. Uvedený ID, jak se ukázalo, nepatří modifikovanému systému Viaccess - TPS Crypt, který se stal již jedinou možností neoficiálního příjmu části programové nabídky CSN France. Nový ID 00 81 00 má již upozornit na změny v kódování francouzských programů a tím i konec oblíbeného kódovacího systému TPS Crypt.

Kódovací systém TPS Crypt převezme nová firma Thales Broadcast and Multimedia. Ta již v polovině prosince (15.12.2003) představí nový systém Thalescrypt, který se stane nástupcem "zlomeného" systému TPS Crypt. Skončí tím tak pirátský příjem (nejen) programů paketu TPS.

Systém Thalescrypt, který představila již na zářijové výstavě IBC 2003 v Amsterodamu zmíněná firma Thales Broadcast and Multimedia, zaujal francouzské provozovatele placené TV - mj. i NumeriCable. Numericable je částí Canal+ Group a druhá největší kabelová síť ve Francii s 2,3 milióny abonentů v největších městech Francie: Lyon, Nantes, Toulouse, Nice, Grenoble, Bastia, Brest. Numericable využívá k distribuci satelitní signály právě z TPS Cryptu.

Firma Thales má sídlo v Paříži a je světovým lídrem v profesionální elektronice na třech klíčových trzích: leteckém průmyslu, zbraních a technologiemi a službami souvisejících se zabezpečením. Thales zaměstnává 65 tisíc lidí v 50 zemích. V roce 2002 měla firma obrat 11 miliard Euro.

Dny kódovacího systému TPS Crypt jsou tedy již sečteny - na družici Astra 19.2°E tak budou lépe zabezpečeny všechny francouzské TV programy včetně balíku MTV Networks. Na družici Hot Bird 13°E se změna dotkne v příjmu pay-tv paketu TPS a části paketu AB SAT. (podle satkurier.pl)



Zeta CAMZETA CAM - DALŠÍ MODUL NA TRHU
Na trhu se objevil další modul - ZETA CAM. Modul v podstatě nepřináší nic nového - má totiž shodné vlastnosti s moduly typu IceCrypt Black či FreeXTV, liší se jen etiketou. S modulem Zeta CAM můžeme bez jakékoliv přístupové karty přijímat oblíbený francouzský porno kanál Free-XTV (Astra 19.2°E, freq. 10,832 GHz, polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6 a 12,226 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4 a také Hot Bird 13°E, kmit. 11,137 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4). Aktualizace firmware lze tedy provést přes oblíbené karty FUN5.

redakce





Reklama




Vybrané články