Quantcast

Konec DVB-S/SD stanic Nova Sport, TV Fanda a Nova Cinema na 23,5E?

| redakce | tisk

Některé programy skupiny Nova by měly již na konci tohoto měsíce ukončit na satelitu Astra 3B svoji distribuci v klasickém SD rozlišení. Vypnutí SD se má týkat stanic Nova Cinema, Nova Sport 1 a TV Fanda.

Server parabola.cz se obrátil na TV Nova ohledně termínu vypnutí výše uvedených tří programů Nova Group na satelitu Astra 3B. Podle Novy se máme obrátit na operátora platformy Skylink.

"Vysílání těchto programů se, dle mých informací, řídí smlouvou mezi společnostmi CET 21 a Media Broadcast," uvedl na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která platformu Skylink provozuje.

"Naše společnost pouze zpřístupňuje vysílání těchto programů prostřednictvím přístupových karet zákazníkům Skylinku a kabelovým operátorům," vysvětluje Jaromír Glisník.

"Podle posledních informací, které mám od Novy, byla prodloužena SD distribuce programů Nova Cinema, Fanda a Nova Sport do 30. 9. 2015," dodal Jaromír Glisník.

Nova Sport 1, Nova Cinema a TV Fanda jsou umístěny na kapacitě satelitu Astra 3B u společnosti Media Broadcast. Společnost zajišťuje skupině Nova uplinkování a kryptování programu pro DTH a kabelovou distribuci.

technické parametry - Nova Sport 1, Nova Cinema, TV Fanda:

• Astra 3B (23,5°E), freq. 11,973 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S/QPSK

Program Nova Sport 1 je dostupný abonentům platformy Skylink také ve vysokém rozlišení (HDTV). Kanály Nova Cinema a TV Fanda jsou také na kapacitě Skylink (freq. 11,876 GHz, pol. V). Zde jsou nyní dostupné v SD rozlišení.

Po vypnutí distribuce stanic Nova Group u Media Broadcast v DVB-S bude pro příjem trojice stanic provozovatele nutný DVB-S2 přijímač s podporou HD.





Reklama




Vybrané články