Quantcast

19,2E: Kanál Puls 24 HD zakódován

| redakce | tisk

Rakouská zpravodajská televizní stanice Puls 24 v minulých dnech oslavila své první narozeniny. S oslavou přišla důležitá změna v satelitní distribuci. Program Puls 24 byl zakódován.

Puls 24 doposud vysílal FTA na satelitním systému Astra na pozici 19,2°E a byl tedy dostupný pro všechny diváky bez jakékoliv přístupové karty. To se nyní změnilo. Vysílání bylo zakódováno a je nyní dostupné rakouským domácnostem s televizními službami Sky Österreich, HD Austria či ORF Digital.

Puls 24 - záběr z příjmu z doby volného vysílání
▲ Puls 24 - záběr z příjmu z doby volného vysílání

Důvodem k zakódování Puls 24 je rozšíření obsahu stanice. Vedle zpravodajství vysílá bude vysílatel nabízet také sportovní přenosy a nejlepší momenty ze sportu. Na některý obsah se totiž vztahují vysílací práva jen na rakouské území. S ohledem na skutečnost, že satelitní signál Puls 24 pokrývá nejenom území Rakouska ale velkou část Evropy, muselo k omezení dostupnosti programu dojít formou zakódování programu na satelitu.

Diváci Puls 24 se mohou v obohaceném programu těšit na přenosy z rakouské hokejové ligy, které se stala stanice exkluzivním partnerem v oblasti bezplatných programů.

technické parametry - Puls 24:

Astra 1N (19,2°E), freq. 11,671 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, CA Irdeto + Viaccess + Videoguard

zdroj: infosat.de





Reklama




Vybrané články