Quantcast

Odstartoval kanál Euronews Georgia

| redakce | tisk

V pondělí 31. srpna 2020 zahájila svůj provoz lokální verze panevropského zpravodajského kanálu Euronews v Gruzii. Stanice Euronews Georgia se specializuje na ranní, odpolední a večerní zpravodajství v gruzínském jazyce.

Live stream stanice na video portálu YouTube zatím nefunguje. Kódovaný kanál Euronews v angličtině a ruštině se vysílá na kmitočtu 11,973 GHz, pol. V na gruzínské satelitní platformě MagtiSat na družici Astra 5B (31,5°E). Je možné, že se zde vysílá gruzínská verze.

Grunínský Euronews byl vytvořen ve spolupráci se samotnou televizní stanicí Euronews a gruzínskou telekomunikační společností Silknet, kterou vlastní podnikatel Giorgi Ramishvili.

Vasilis Bitsis, šéfredaktor řecké pobočky, byl pozván ke spuštění gruzínského Euronews. Kromě pobočky v Gruzii otevřel kanceláře v Albánii a Srbsku.

Euronews Georgia, kterou vlastní Silknet, oznámilo v květnu loňského roku tzvů měkkou" inauguraci a od té doby vysílá anglickou verzi Euronews. Zpravodajský kanál v Tbilisi nabídne divákům ranní, odpolední a večerní zpravodajské programy v gruzínštině.

Generální ředitel Euronews Michael Peters v komentáři k vývoji uvedl: "Jsem rád, že Euronews Gruzie začíná vysílat v gruzínštině. Jsem nesmírně hrdý na způsob, jakým Euronews a týmy z Silknet a Euronews Georgia spolupracovaly na spuštění 24/7 za pouhý rok, a to navzdory drsným okolnostem kolem krize Covid-19."

zdroj: satkurier.pl + agsny.ge + broadbandtvnews.com





Reklama




Vybrané články