Quantcast

O2TV bude bez kanálů Sport1, Sport2 či AMC?

| redakce | tisk

Z televizní služby O2TV mohou brzy zmizet známé a žádané sportovní kanály Sport1, Sport2, filmové programy AMC a Film+, dětské stanice Minimax a JimJam, kulinářské a dokumentární kanály TV Paprika, Spektrum, Spektrum Home a CBS Reality.

Americká společnost AMC Networks International na sociální síti upozornila, že je možné, že od 1. července 2021 nebudou v nabídce O2 TV dostupné všechny její stanice a diváky vyzvala, pokud nechtějí přijít o přenosy závodů Formule 1, fotbalové Evropské ligy UEFA, zbrusu nové Evropské konferenční ligy, špičkového hokeje a dalších skvělých sportů, aby diváci kontaktovali operátora, že mají nadále zájem o tyto sportovní přenosy. Fakticky tak AMC prostřednictvím abonentů tlačí na operátora, aby programy nadále poskytoval.

Přenosy Formule 1 někteří diváci neuvidí? (foto: AMC/FB)
▲ Přenosy Formule 1 někteří diváci neuvidí? (foto: AMC/FB)

Důvody možného vyřazení programů skupiny AMC z nabídky O2 TV nejsou známé. Provozovateli O2TV končí k 30.6.2021 stávající distribuční smlouva s programmerem a doposud nová nebyla uzavřena. Podle AMC nedošlo k navýšení distribučních poplatků. Takže důvody konce stanic u operátora mohou být jiné. Například může být důvodem tzv. balíčkovné - tedy poskytování všech programů dodavatele i když má operátor zájem jen o některé z nich.

V případě, že programy AMC skončí u O2TV, bude to již druhý významný operátor na českém trhu, který je ze své nabídky vyřadí. Připomeňme, že před léty programy AMC skončily v satelitní a internetové službě Telly (dříve DIGI Czech republic).

AMC nedávno oznámila, že se dohodla na nové distribuční smlouvě se společností M7 Group, provozovatelem satelitních platforem Skylink a freeSAT. Navíc se stanice Sport1 a Minimax dostávají k více zákazníkům přesunem do nižších balíčků.





Reklama




Vybrané články