Quantcast

JOJ chce konec šíření ČT Sport na Slovensku

| redakce | tisk

Sportovní kanál České televize by se neměl šířit na Slovensku. To si nyní přeje tamní komerční skupina JOJ, která před zhruba dvěma měsíci spustila vlastní placený sportovní kanál JOJ Šport. Vysílat bude některé sportovní přenosy, na které získala výhradní práva pro slovenské území a jsou k vidění i právě na ČT Sport.

Program ČT Sport je určen výhradně pro diváky v České republice. S ohledem na zájem diváků na Slovensku o české programy je tento kanál dostupný u některých operátorů.

Po spuštění JOJ Šport začala skupina JOJ bojovat za ukončení šíření ČT Sport na Slovensku. Zatím se to provozovateli podařilo v případě operátora satelitní platformy Skylink. Na základě upozornění právní kanceláře TV JOJ došlo k zablokování programu ČT Sport na slovenských kartách Skylinku již koncem minulého měsíce.

U ostatních operátorů zatím JOJ úspěšná nebyla.

Skupina Slovak Telekom je v kontakte s vysielateľom kanálu JOJ Šport. V prvom rade si musíme vzájomne vysvetliť sporné otázky, ktoré v súvislosti so šírením JOJ Šport na slovenskom trhu vznikli. Až po ich vyjasnení budeme vedieť zaujať stanovisko k distribúcii športového obsahu prostredníctvom našich TV služieb,“ uvedl na dotaz portálu Živé.sk mluvčí Telekomu Michal Korec.

Ak teda vysielateľ nemá práva na vysielanie na našom území, podnikneme všetky kroky na to, aby sme zabránili porušovaniu práv lokálneho vysielateľa spojených s uvedenou stanicou,“ uvedla Živé.sk mluvčí skupiny Orange Alexadra Piskunová.

Společnosti UPC a Satro se k tématu nevyjádřily. Antik uvedl, že probíhají jednání.

Lepšia TV uvedla, že výzvu k vypnutí ČT Sport nedostala a O2 na Slovensku program nenabízí.





Reklama




Vybrané články