Quantcast

Skylink má k dispozici další kapacitu

| redakce | tiskobrázek k článku: Skylink má k dispozici další kapacitu

Další program, eventuálně programy na obzoru? Provozovatel satelitní platformy Skylink může využívat další kapacitu bez nutnosti objednání dalšího transpondéru na satelitu Astra 3B (23,5°E).

Společnost Media Broadcast ukončila v úterý 4. ledna 2022 provoz svého kanálu German Tote TV, který se vysílal v multiplexu spolu s programy operátora platformy Skylink, společností M7 Group na kmitočtu 11,934 GHz s vertikální polarizací. A kapacita po této stanici nyní připadne M7 Group, která může chystat další rozšíření programové nabídky.

Rodina u televizní obrazovky sleduje Skylink (foto: M7 Group)
▲ Rodina u televizní obrazovky sleduje Skylink (foto: M7 Group)

Uvolněná kapacita představuje cca 6 Mbit/s, což může postačovat pro distribuci jednoho HD programu, eventuálně tří programů v klasickém SD rozlišení.

Jak s touto volnou kapacitou společnost M7 Group naloží zatím není jasné.

"Žádné konkrétní využití pro tuto kapacitu aktuálně nemáme," uvedl na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group (CANAL+ Luxembourg), která provozuje česko-slovenskou platformu Skylink. A dodává, že má společnost rozpracováno několik variant k využití této volné kapacity.

Media Broadcast poskytuje satelitní služby společnosti M7 Group. Na frekvenci 11,934 GHz měla M7 Group doposud pronajatou většinu kapacity, vyjma prostoru pro zmíněnou stanici German Tote TV. Ta nyní skončila a multiplex na tomto kmitočtu tak bude zcela zaplněn programy lucemburského operátora.





Reklama




Vybrané články