Quantcast

Přes web RTVS.sk během ZOH 2022 protekly 2 Petabajty dat

| redakce | tisk

Telekomunikační operátor SWAN, který pro slovenského veřejnoprávního vysílatele RTVS (Rozhlas a televize Slovenska) zabezpečoval internetovou konektivitu pro sportovní přenosy na webu RTVS.sk, prozradil žebříček nejsledovanějších přenosů ze ZOH 2022 v Pekingu.

Přímé přenosy ze Zimních olympijských her 2022 v Pekingu se odehrávali většinou v ranních hodinách a proto je řada fanoušků sledovala online na webu RTVS.sk během cesty do práce na obrazovkách svých mobilních telefonů.

Během ZOH objem streamu RTVS Šport byl o 1350% vyšší než ostatních stanic RTVS dohromady.

Mezi TOP 10 přenosů se dostaly všechny hokejové zápasy slovenského týmu. Nejsledovanějším přenosem ze ZOH byl na internetu druhý hokejový zápas Slováků proti Finům o účast ve finále. V jeden moment vysílání na internetu sledovalo 132 tisíc unikátních návštěvníků. Fenomenální druhou jízdu v slalomu Petry Vlhové sledovalo živě na webu rtv.sk téměř 60 tisíc diváků.

Rekordním dnem s největším množstvím přenesených dat byl den vítězného zápasu slovenských hokejistů s týmem USA o postup do čtvrtfinále, které diváci s napětím sledovali od začátku do konce a díky tomu přenesli rekordních 461,37 TB dat. Za celou dobu ZOH bylo přeneseno 2,2 Petabajtů dat, což představuje 900 tisíc hodin televizního vysílání.





Reklama




Vybrané články