Quantcast

Skupině Prima se v roce 2021 dařilo

| redakce | tisk

Televizní skupině Prima se v loňském roce dařilo. I přes turbulentní události v souvislosti s pandemií covidu a událostmi na trhu reklamy dosáhla společnost zisku před zdaněním 803 mil. Kč.

Podíl skupiny Prima na sledovanosti v celodni meziročně narostl na 25,18 % v CS 15+, a to nejen díky novým televizním stanicím Prima STAR a Prima SHOW, ale i díky rostoucímu share zpravodajské platformy CNN Prima NEWS. Doslova diváckým fenoménem se stal seriál Slunečná, který patřil mezi nejsledovanější dlouhoběžné pořady.

Sídlo FTV Prima (foto: FTV Prima)
▲ Sídlo FTV Prima (foto: FTV Prima)

Tržby FTV Prima v loňském roce činily 3,76 mld. Kč. Za jejich meziročním růstem stojí zvýšené prodeje reklamního prostoru díky vyššímu podílu sledovanosti skupiny Prima. Ten mimo jiné rostl i díky popularitě zavedených pořadů, jako byly Slunečná, Máme rádi Česko či 7 pádů Honzy Dědka. Bodovaly také novinky, například Hvězdy nad hlavou nebo Dvojka na zabití. Na druhou stranu se i nadále skupině Prima zásadně zvyšovaly náklady na produkci oblíbených pořadů a rozvoj nových formátů.

Stejně jako v minulosti pokračovala FTV Prima ve zkvalitňování nabídky videoreklamy, po které byla loni zvýšená poptávka. A díky rozvoji obsahu iPrima.cz a zpravodajské multiplatformy CNNPrima.cz se skupině podařilo zvyšovat počet reálných uživatelů.

Web iPrima.cz měl v loňském roce průměrně 38 mil. video views měsíčně a byl jedničkou na trhu. Webu CNNPrima.cz meziročně počet reálných uživatelů narostl o 118 % a zařadil se mezi TOP 5 zpravodajských portálů.

zdroj: FTV Prima





Reklama




Vybrané články