Quantcast

DAZN Group kupuje Elevent Group

| redakce | tisk

DAZN Group, provozovatel přední světové sportovní platformy, oznámil dohodu o akvizici globálních sportovních mediálních aktivit skupiny ELEVEN Group. Dohoda rozšiřuje možnosti DAZN v sektoru živého sportovního vysílání a staví DAZN jako globálního lídra v tomto rychle se vyvíjejícím prostoru.

Po dokončení transakce se DAZN stane vysílatelem nejvyšších fotbalových lig v Portugalsku a Belgii. Byznys ELEVEN Group také doplní stávající vedoucí postavení DAZN na italském trhu, DACH a Španělsku, kde DAZN vlastní domácí fotbalová vysílací práva. ELEVEN má také zastoupení na Tchaj-wanu a dalších trzích jihovýchodní Asie, což posílí DAZN v regionu, kde má v Japonsku vedoucí postavení na trhu.

Logo DAZN
▲ Logo DAZN

DAZN se akvizicí dostane i na nové trhy. Sportovnímu fanouškovi nabídne největší knihovnu živého obsahu a obsah na vyžádání, analýzy, nejlepší momenty, nabídku vstupenek a další.

Akvizicí DAZN získá i Team Whistle, mediální byznys, kterým umožní oslovit mladší publikum. Team Whistle je zařazen mezi 10 nejlepších mediálních sportovních zařízení v USA na ComScore s více než 700 miliony sledujícími napříč svými kanály a rostoucí distribuční sítí, která generuje kolem pěti miliard zhlédnutí měsíčně na sociálních platformách.

Společnosti dohromady vytvoří největší portfolio obsahu pro ženský fotbal na světě. ELEVEN se může pochlubit ženským obsahem ze šesti konfederací, který přidává k seznamu práv DAZN mimo jiné UEFA Women's Champions League, Ligu F ve Španělsku, anglickou FA Women's Super League a Women's FA Cup a japonskou WE League.

Akvizice podléhá schválení antimonopolními úřady. Datum dokončení transakce není známé.





Reklama




Vybrané články