Quantcast

MTS TV ukončila testy na pozici 80E

| redakce | tisk

Na satelitu Express 80, který se nachází na orbitální pozici 80E, ukončil technické testy ruský telekomunikační operátor MTS. Ten zde na jednom z transpondérů testoval svoji placenou satelitní službu MTS TV.

Operátor MTS k testům využíval kmitočet 12,563 GHz s vertikální polarizací, na kterém se postupně objevilo několik programů z jeho programové nabídky. V poslední době zde šířil stanice KinoJam 1, KinoJam 2, DetectiveJam, FamilyJam, Telekanal Futbol a TV Start. Stanice byly zakódované systémy Irdeto a Verimatrix - tedy CA systémy, které používá provozovatel na své platformě na oficiální pozici 74,7°E, kde slouží družice ABS 2A.

Zatím není známo, zda případně MTS TV přesune svoji programovou nabídku z pozice 74,7°E na 80°E a bude tak využívat služeb domácího satelitního operátora na kterého nemají žádný dopad západní sankce.

V případě družice ABS 2A je situace složitější. Satelitní operátor dodržuje západní sankce uvalené na ruské subjekty. Z toho důvodu se přes tento satelit nemohou šířit některé ruské programy.





Reklama




Vybrané články