Quantcast

Filmový kanál FX HD volně na 7E

| redakce | tisk

Bezplatný ( FTA) filmový kanál FX HD začal nově vysílat z pozice 7 stupňů východně přes telekomunikační satelit Eutelsat 7B. Doposud byla stanice poskytována jen z družice TürkmenÄlem/MonacoSat 1 (52°E).

FX HD o spuštění distribuce přes družici Eutelsat 7B informuje své diváky v levém horním rohu obrazovky. Nechybí zde ani informace o frekvenci, polarizaci a přenosové rychlosti.

FX HD - záběr z příjmu programu ze satelitu Eutelsat 7B
▲ FX HD - záběr z příjmu programu ze satelitu Eutelsat 7B

Stanice FX HD cílí na persky hovořící publikum, kterému přináší atraktivní filmy z posledních let. Některé filmy jsou v původním znění (obvykle v angličtině). Lokalizace je řešena perskými titulky v obraze. Proto mohou být filmy zajímavé i pro diváky v Evropě. K divákům se dostává bezplatný atraktivní filmový obsah v angličtině.

Vysílání stanice FX HD je šířeno z transpondéru v paprsku Europe B, který má hlavní zónu pokrytí nasměrovanou na oblast kolem Středozemního moře. Příjem je možný i v Česku a na Slovensku s parabolami od průměru cca 100 cm. Lepší příjmové podmínky jsou z pozice 52°E, kde v Čechách postačuje parabola od průměru 60 cm.

technické parametry - FX HD:

• Eutelsat 7B (7°E), freq. 11,304 GHz, pol. H, SR 29700, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, FTA





Reklama




Vybrané články