Quantcast

Pátý a šestý satelit O3b mPOWER vynesen

| redakce | tisk

Do vesmíru byl dopraven pátý a šestý komunikační satelit O3b mPOWER pro lucemburského satelitního operátora SES (Astra). Se šesti družicemi bude druhá generace na střední oběžné dráze Země (MEO) poskytovat vysoce výkonné služby připojení po celém světě. Zahájení provozu se očekává začátkem druhého kvartálu 2024.

Společnost SES informovala, že dva další satelity O3b mPOWER byly úspěšně vyneseny do kosmu nosnou raketou SpaceX Falcon 9 ze stanice Cape Canaveral Space Force Station na Floridě ve Spojených státech v 16:08 hodin místního času.

Vypuštění satelitů O3b mPOWER (foto: SES Astra)
▲ Vypuštění satelitů O3b mPOWER (foto: SES Astra)

Vypuštěním pátého a šestého satelitu O3b mPOWER systém doplňuje šest družic na střední oběžné dráze (MEO) potřebných k poskytování vysoce výkonných síťových služeb s vysokou propustností, předvídatelnou nízkou latencí, jedinečnou flexibilitou a dostupností služeb.

V minulém měsíci SES oznámila, že přidá do konstelace další dva satelity postavené společností Boeing, čímž se celkový počet družic O3b mPOWER zvýší na 13. Očekává se, že dodatečné investice budou pokryty v rámci stávajících závazků společnosti SES CapEx.

První čtyři družice O3b mPOWER vypuštěné v minulém roce dorazily na svou cílovou orbitální pozici a procházejí kontrolami na oběžné dráze, včetně série testů ověřování systému zahrnujících jak vesmírné, tak i pozemní komponenty.

V letošním roce SES otestovala více než 160 terminálů O3b mPOWER ve stávající konstelaciO3b, které budou sloužit zákazníkům v oblasti mobility, telekomunikací, státní správy a firem.





Reklama




Vybrané články