Quantcast

Premier Sports se vrací na britský trh

| redakce | tisk

Kanály pod značkou Premier Sports se vrátí na britský trh. Stane se tak začátkem roku 2024. Podmínkou je získání souhlasu k opětovnému získání kontroly nad byznysem nedávno prodaným společnosti Viaplay Group.

Viaplay Group se potýká s finančními problémy a hledá investory. Skupina se také rozhodla ukončit poskytování svých služeb na některých trzích.

V červenci 2022 Viaplay Group oznámila, že přebírá kanály Premier Sports a streamovací službu ve Spojeném království (transakce se nevztahovala na Irsko, kde Premier Sports stále působí). Částka transakce byla 30 milionů GBP.

Logo Premier Sports
▲ Logo Premier Sports

Následně 1. listopadu 2022 skupina ve Velké Británii spustila streamovací službu Viaplay a přejmenovala placené televizní kanály Premier Sports 1 a Premier Sports 2 na Viaplay Sports 1 a Viaplay Sports 2, a bezplatný kanál FreeSports na Viaplay Xtra. Všechny jsou dostupné na Sky UK, Virgin Media, Prime Video a iTunes, a Viaplay Xtra je možné přijímat FTA ze satelitu Astra 2E (28,2°E). Vysílání je ale šířeno v britské svazku. Dále se tentýž program vysílá zakódovaně ve švýcarské platformě Kabelio na satelitu Eutelsat Hot Bird 13F (13°E).

Jakmile bude transakce dokončena, budou kanály Premier Sports šířeny prostřednictvím stejných distribučních sítí jako stávající programy Viaplay. S návratem značky Premier Sports odstartuje její vylepšení streamovací služba.

V rámci dohody s Viaplay Group získá Premier Sports nejen multimediální práva k dříve vlastněným sportovním soutěžím (například LaLiga, Scottish Cup, Scottish League Cup, United Rugby Championship, EPCR Challenge Cup, TOP14, NASCAR) ale také práva přes Viaplay (například zápasy NHL a skotského národního týmu na turnajích UEFA 2024 až 2028).

Viaplay se hodlá do budoucna zaměřit na své hlavní operace v severských zemích (Dánsko, Finsko, Island, Norsko a Švédsko), Nizozemsko a Viaplay Select.

zdroj: satkurier.pl + Premier Sports





Reklama




Vybrané články