Quantcast

Kanál TVR Folclor HD zahájil pravidelné vysílání

| redakce | tisk

Rumunský veřejnoprávní vysílatel Societatea Română de Televiziune (SRTV), vlastník široké škály pořadů věnovaných folklóru, tradicím a národnímu dědictví, spustila novou televizní stanici.

Program se jmenuje TVR Folclor a zahájil vysílání v pondělí 27. listopadu jako nekódovaný ( FTA) kanál ve vysokém rozlišení (HDTV) na satelitu Eutelsat 16A (16°E). Krátce před startem stanice zde bylo možné naladit testovací vysílání.

TVR Folclor - logo nové stanice (foto: TVR)
▲ TVR Folclor - logo nové stanice (foto: TVR)

Spuštění TVR Folclor je součástí strategie rozvoje veřejnoprávní televize v Rumunsku. Vysílatel bude čerpat z tisíce hodin nahrávek věnovaných lidové hudbě, tradicím a dílům kulturního dědictví. Diváci také uvidí koncerty a vystoupení vynikajících umělců a orchestrů.

Pořady na TVR Folclor budou kombinovat tradici a klasiku s modernou, vesnici s městy a minulost s budoucností. Hudební pořady, které jsou základem programového schématu, přinesou do domácností Rumunů umělecké emoce, pragmatický a praktický rozměr dodají informační pořady o každodenních problémech mimoměstského Rumunska.

TVR Folclor - záběr z příjmu nové stanice
▲ TVR Folclor - záběr z příjmu nové stanice

Stanice je šířena prostřednictvím satelitu Eutelsat 16A (16°E) k televizním divákům a také zákazníkům platformy Freesat Romania. Dále je program šířen prostřednictvím terestrických vysílačů v Rumunsku v rámci MUX1 (DVB-T2) a také v sítích operátorů Vodafone, Orange România, Orange România Communication, NEXGen i iNES.

technické parametry - TVR Folclor HD:

• Eutelsat 16A (16°E), freq. 11,512 GHz, pol. V, SR 29950, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, FTA

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články