Quantcast

HD Austria pokračuje v odpojování systému CryptoWorks

| redakce | tisk

Starý emulovaný systém CryptoWorks společnosti Irdeto postupně mizí z programů u rakouské placené satelitní platformy HD Austria. Operátor této služby, společnost M7 Group, člen skupiny CANAL+, vypnul tento CA systém u další stanice.

Provozovatel HD Austria nejnověji vypnul CA systémy CryptoWorks s CAID 0D95 a 0D98 pro rakouské karty ORF u programu AXN Black. Tyto CA systémy byly využívány na Irdeto ICE kartách pro možnost dekódování stanic na starších typech dekodérů typu CryptoWorks. Vzhledem k tomu, že nové přijímače a moduly se s tímto systémem již dlouhodobě nevyrábějí, nemá prakticky význam tento systém udržovat v provozu.

Kanál AXN Black je nadále součástí programové nabídky HD Austria. Je ale dostupný jen v jiných systémech podmíněného přístupu - Irdeto (CAID 0648, 0650) a Viaccess (CAID 0500, provider id 051900). Další připojené CA systémy jsou k programu připojeny jen pro servisní účely operátora (nejsou pro DTH).

Společnost M7 Group provozuje svoji satelitní platformy Skylink a freeSAT v Česku a na Slovensku. Zde zatím k žádnému vypínání emulovaného systému CryptoWorks nedochází.

technické parametry - AXN Black:

• Astra (19,2°E), freq. 12,515 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK





Reklama




Vybrané články