Quantcast

Nokia MediaMaster 9470S

| Tisk

Nedávno jsme na stránkách Parabola.cz věnovali prostor novým modelům populárních přijímačů Nokia. Krátce po zveřejnění článku přišly od výrobce informace o připravovaném recieveru pro příjem digitální satelitní televize - Nokia MediaMaster 9470S.

NOKIA MEDIAMASTER 9470S
Modelem 9470S chce finský výrobce zaujmout především nenáročné diváky satelitní televize, kterým postačuje příjem pouze volných programů, přijímač totiž nemá vestavěn žádný dekodér ani sloty pro přídavné moduly. Svými technickými parametry rozhodně patří mezi standardu, se kterou se setkáme u většiny ostatních přijímačů. Symbolovou rychlost (SR) můžeme nastavit v rozsahu od 2 do 45 Ms/s, FEC na hodnoty 1/2, 2/3, 3/4, 5/6 a 7/8, podpora příjmu 4:3 a 16:9 letterbox, kmitočtový rozsah 950 až 2150 MHz je samozřejmostí.
Nokia MediaMaster 9470S
Obr.č.1 - Nokia MediaMaster 9470S


Nokia 9470S má i DiSEqC verze 1.0 a 1.2, který umožňuje využít reciever s natáčecím zařízením ScanMaster. V tomto případě můžeme si na Nokii nastavit až 29 satelitních pozic, které chceme sledovat a podle přepínání mezi jednotlivými programy (družicemi) se parabolická anténa natáčí. 29 pozic je dostatek pro nastavení nejdůležitějších satelitů přijímatelných u nás. Ale i po stránce počtu programových předvoleb není na tom přijímač špatně - 3000, což je dostačující kapacita pro naladění většiny nejsledovanějších satelitů. Programy můžeme sortovat do 8 favoritních skupin. Překvapením je u tohoto modelu podpora příjmu Dolby Digital, který v současnosti využijeme snad jen na německé stanici PRO7 a několik her, které zaujmou především dětské diváky.

Z pohledu konektorů přijímač má 2 zásuvky SCART pro možné připojení televizoru a videorekordéru, 2 zásuvky chinch (L/R) určené k připojení do hi-fi soupravy, 1 digitální výstup SPDIF, 1 vstup pro LNB (typu F) a komunikační zásuvku RS232.



ZÁVĚR
S neobvyklým modrým designem přijde na podzim t.r. výrobce Nokia s dalším přijímačem tentokrát pro nenáročné diváky příjmu digitálních signálů. Za klady modelu 9470S považujeme zejména reprodukci v Dolby Digital, za zápory jednoúčelové zařízení pro příjem jen volných programů. Ale od toho jsou tu jiné modely Nokia pro náročnější diváky, které jsme Vám představili minule.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články