Quantcast

Nový firmware pro Humax 5500 zde:

| Tisk

Nový firmware pro Humax 5500

Přes nesporné kvality a výhody přijímače Humax 5500 zejména pro českého diváka se na tento model občas objevují skeptické názory. Uživatelům vadí zdánlivě malá možnost získání nového sw pro tyto oblíbené a nejprodávanější přijímače na českém i slovenském trhu.

Podařilo se nám získat od technického a vývojového oddělení výrobce přijímačů Humax Korea aktuální informace o modelu 5500. Dnes vám můžeme nabídnout i exkluzivní možnost stažení nového firmware pro Humax 5500. Pravděpodobně se nejedná o finální verzi. Software nebyl zatím nikde zveřejněn.
Na získání nového firmware má největší podíl náš zahraniční spolupracovník Petr Kubečka, kterému bychom tímto chtěli poděkovat i jménem všech českých a slovenských uživatelů Humax 5500.

Jaké jsou naše poznatky?
Vývojové oddělení firmy Humax pracuje na novém software pro model 5500 delší dobu. Výsledkem je nový firmware, použitý v současně prodávaných přijímačích Humax 5500 (na českém trhu od začátku září 2001). Popis těchto přijímačů s novým sw najdete v našem dřívějším článku na adrese:

http://parabola.cz/magazin2.php?ident=121

V uvedeném článku najdete stručný popis změn i novinek v sw.

Nový firmware zatím nebyl ani na stránkách výrobce zveřejněn v podobě, ve které by ho bylo možné nahrát do starších modelů.
Na konci tohoto článku však najdete odkaz na naši download adresu, odkud si můžete nový sw stáhnout do PC a nahrát do přijímače Humax 5500 (mimo poslední model s loaderem 8.02 ze začátku září, kde už je tento sw použit).

Označení nového software:
H/W verze OAK I&II 2.0
S/W verze HCC 1.01.03
Verze ovladače DCC 1.01.03
Poslední změna sw 07.06.2001
Verze zaváděče C 8.02 (0015.0200)

Další stručné praktické postřehy k novému sw:

* Upgrade sw probíhá pomocí programu WDN4OAK bez problémů.
* Funkce přijímače se po upgrade rozšířily o možnost nastavení limitu motoru a 32 alternativních antén.
* Některé dříve nedostupné streamy jako například Tara na Intelsat 601 nebo Worldnet na HotBirdu se podařilo naladit i s použitím běžného vyhledávání programů.
* Díky rozšíření pro 32 antén je obtížnější zpracování programového souboru hnf z upgradovaného přijímače. Editory totiž nemají dll soubor upraven pro zpracování 32 družic. Podle informací z technické podpory Humax se však dokončuje nová verze editoru Formula, který tuto možnost již bude mít a navíc bude funkční i pod Windows 2000.
* Na první pohled se zdá, že přijímač s novým sw pracuje poněkud pomaleji.
* Zdá se, že si přijímač lépe poradí se slabším signálem.
* Software se zřejmě dá nahrát do všech verzí modelu Humax 5500, tedy i modelů s loaderem 2.02, 2.03 a 2.04.

Po bližším otestování se dozvíme více informací.


Přidejte i vy svoje praktické zkušenosti.

V odkazech pod článkem najdete:

* Nový firmware pro model Humax 5500 ke stažení ve formátu zip(800kB)
* Odkaz na stránku s popisem upgrade
* Popis současně prodávaných přijímačů Humax 5500 s aktuálním sw


Parabola.cz





Reklama




Vybrané články