Quantcast

Nové přijímače Nokia na českém trhu

| Tisk

Nokia MediaMaster 9902SV posledních týdnech jsme na našich stránkách věnovali dostatečný prostor přijímačům korejské značky Humax. V oblasti digitálních recieverů existují však další více či méně známé značky. Nokia patří rozhodně do první skupiny. V minulosti byl na trhu překvapivě prodáván jen jediný digitální přijímač NOKIA - MediaMaster DVB 9800S. Výrobce však rozšířil nabídku o další atraktivní modely.
Nokia MediaMaster 9902S
Snad nejvíce zaujme model MediaMaster 9902S, který potěší i náročné fanoušky satelitního příjmu. Přijímač totiž obsahuje vestavěný hard disk o velikosti 40 GB a lze na něj nahrát přes 15 hodin obrazového a zvukového záznamu. Z tohoto modelu se tedy stává multifunkční zařízení. Nepotřebujete videorekordér, vše si bez problémů nahrajete právě na hard disk. Stejně jako model 9800S obsahuje 9902S i rozhraní OPEN TV a lze tedy vyvolat rozšířené služby některých provozovatelů satelitních programů. Můžeme si přečíst aktuální zprávy ze světa, počasí, TV program a v některých případech si můžeme prostřednictvím Nokia MediaMaster 9902S zahrát i hry. Další vlastnost potěší především fanoušky opravdu kvalitní reprodukce - reciever má totiž digitální audio výstup definovaný firmami SONY a PHILIPS - tedy SPDIF. Přijímač 9902S obsahuje i modem V22 (RJ11). Další technické parametry jsou podobné jeho 'staršímu' kolegovi 9800S: příjímač má vestavěn dekodér Viaccess, který je vhodný zvláště pro příjem francouzských a skandinávských programů. Navíc má jedno přístupové rozhraní pro vložení modulu (např. Aston, Irdeto...). Samozřejmostí se u přijímačů NOKIA stává i upgrade software ze satelitu, tento model není výjimkou.Potěšující je, že finský výrobce vyslyšel připomínky uživatelů modelu 9800S a nový model 9902S osadil výkonnějším procesorem (40 MHz RISC 32 bit, RAM memory 4 Mbytů) a pamětí (SDRAM 4 Mbyte, Flash memory 4 Mbytů). Cena přijímače na našem trhu je necelých 30 tisíc Kč.
Nokia MediaMaster 9650S
Dalším zajímavým modelem je NOKIA MEDIAMASTER 9650S. Na první pohled zaujme odlišným, ale elegantním stříbrným designem. Dálkové ovládání tohoto modelu je stejného provedení jako u osvědčeného modelu 9800S, tak i 9902S. I u tohoto nového modelu nalezneme externí modem. Nokia 9650S je zvláště vhodná i pro příjem kódované televize. Pod předními dvířky nalezneme dva otvory přístupového rozhraní, do kterého můžeme vložit patřičné moduly s přístupovými kartami. I zde je k dispozici graficky povedený EPG (elektronický programový průvodce). Pro lovce satelitních signálů přijímač obsahuje DiSEqC 1.2, který je vhodný pro použití s natáčecím zařízením ScanMaster. Svůj název MEDIA plní i model 9650S dokonale. V menu nalezneme několik vestavěných her.U tohoto modelu oceníme také rychlost přepínání programů, které konečně připomíná přepínání programů v analogových přijímačích.Nokia 9650S zakoupíte za cenu kolem 13,5 tisíce Kč.
Nokia MediaMaster 9650S

Třetím modelem, o kterým se dnes zmíníme je NOKIA MEDIAMASTER 9450S, která z uvedených digitálních přijímačů patří mezi ty nejjednodušší. Nokia MediaMaster 9450SModel 9450S neobsahuje přístupová rozhraní a lze tedy sledovat pouze volně vysílané programy ( FTA). I v tomto případě je k dispozici pěkné EPG. Ke příjmu signálů z více družic lze opět využít DiSEqC, v tomto případě ve verzi 1.0. Osazení elektronických obvodů - (procesor 108 MHz RISC 32 bit, RAM memory 2 Mbytů, paměť SDRAM 2 Mbytů, Flash memory 2 Mbytů). Model Nokia 9450S s možností příjmu jen volných programů představuje dobrého společníka pro nenáročné satelitní diváky.Běžná cena 9990 Kč.Nokia MediaMaster 9450S

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články