Quantcast

Analogový přijímač Strong 500 LT

| Tisk

V posledních měsících se na trhu objevuje poměrně bohatá nabídka satelitních přijímačů. Většina prodávaných přijímačů je již digitálních - pro příjem programů v MPEG2. Není se co divit, vždyť nabídka programů v digitálním přenosu se neustále rozrůstá. Je to fakt, který nelze vyvrátit. Výrobci vývoj sledovanosti programů neustále monitorují a na trh jsou dodávány právě přijímače, které jsou diváky nejžádanější.

Strong 500LT
Obr.č.1 - Pohled na přijímač Strong 500LT
Ale analogové vysílání nadále existuje a několik let ještě existovat určitě bude. Většina výrobců však ukončila výrobu i prodej analogových přijímačů.

Výjimkou je japonská firma Strong, která na trh letos uvedla satelitní receiver Strong 500LT nové generace.

Jak již označení napovídá (LT), přijímač je zvláště vhodný pro příjem programů se slabším signálem. Lze v něm pomocí filtru LT viditelně zlepšit přijímaný program ve 32 krocích. Tuto možnost ocení hlavně televizní fanoušci přijímající programy z družic, které území našeho státu nepokrývají dostatečným signálem. Příkladem může bý např. Arabsat 3A či Turksat 1C.

Strong 500LT má moderní design ve stříbrném provedení. Na předním panelu nalezneme čtyřsegmentový zelený displej, který je umístěn za modrým průhledným plastem. Dále zde nalezneme dvě tlačítka pro přepínání programu (nahoru/ dolu) a tlačítko stand-by.

Na zadní části přístroje jsou 2 zásuvky SCART a lze tedy propojit satelit s televizorem a příp. i videorekordérem. Samozřejmostí je anténní vstup a výstup, vstup pro LNB a dva výstupy jack (levý/ pravý) pro připojení k hi-fi věži.



Model 500LT má přehledné dálkové ovládání, pomocí kterého lze pomocí OSD nastavit veškeré parametry. Má 500 programových předvoleb, kmitočtový rozsah 950 až 2150 MHz, což umožňuje při použití příslušného konvertoru přijímat programy v celém kmitočtovém pásmu 10,7 až 12,75 GHz. Samozřejmostí je příjem i v C pásmu. Receiver je vhodný pro příjem z více družic, obsahuje totiž podporu DiSEqC 1.0, kterým je možné ovládat až 4 LNB.

Strong 500LT
Obr.č.2 - Zadní panel přijímače Strong 500LT
Z dalších neméně zajímavých vlastností jmenujme: 0/12V, 22KHz, přepínací signál 60Hz; PLL modulátor, který lze nastavit na některý kanál z rozmezí 28 až 47, přednastavený je z výroby na 38.kanál, PAL B/G; přijímač obsahuje potlačení šumu (Dynamic Noise Reduction - DNR), šířku pásma zvuku lze nastavit na některou již z předem definovaných hodnot (110, 130, 180, 230, 280, 330, 380, 500KHz).

ZÁVĚR
Přijímač rozšiřuje paletu zajímavých přijímačů. Svými parametry i atraktivním vzhledem možná zaujme i Vás. Je určen pro nenáročné diváky, sledující stále nabídku analogových programů. Může být také na přechodnou dobu náhradou za váš již dosluhující starý analogový přijímač. Za minimální cenu (do 2500 Kč) můžete mít dobrého společníka pro příjem analogu v domácích podmínkách, či na svých víkendových, nebo dovolenkových pobytech.

Přijímač Strong 500LT můžete zakoupit např. u firmy Omko, www.omko.cz

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články