Quantcast

Celkem 54 žádostí o digitální licenci

| Tisk

logoRada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) nyní eviduje 54 žádostí o některou z nabízených digitálních licencí. Další čtyři totiž přišly po svátcích poštou.

Celkem se bude o licenci pro televizní program v budovaných digitálních sítích ucházet 34 společností se 41 programy. Vyplývá to z údajů, které poskytla RRTTV. Uzávěrka tendru na digitální licence vypršel minulý týden v úterý v 16:00 hodin, rozhodující je datum na poštou podané přihlášce. "Podstatné je, že přihláška musí mít poštovní razítko 21. prosince," řekl Miloslav Kučera z Úřadu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

Z aktuálních údajů vyplývá, že "jen" 25 žádostí je určeno pro digitální síť označovanou písmenem "B", kterou má provozovat společnost Czech Digital Group. Dalších 29 žádostí požaduje prostor v síti "C", kterou bude provozovat Český Telecom. Mezi žadateli přibyla společnost Diamant Film, která se přihlásila s projektem televize zaměřené na publicistiku, zábavu a informace a také společnost STEP Public Relations, která nabízí projekt televize s názcem "A je to", zaměřené na volný čas, hobby a zábavu.

Nejvíce přihlášek si podala TV Nova - celkem 8. Po čtyřech v síti "B" a "C". Nova by chtěla nabídnout 4 nové specializované digitální kanály na seriály, filmy, sport a zpravodajství. Mezi dalšími uchazeči je nejen provozovatel celoplošné komerční stanice Prima, ale i regionální televize Lyra, Genus a projekt RTA (Regionální televizní agentura). Přihlášku o digitální licenci podala i TV Óčko, Fero Fenič pro Febio TV a společnost První zpravodajská pro zpravodajskou stanici Z1 News Channel. Mezi dalšími žádostmi se objevil i projekt stanice zaměřený na teleshopping.

Rada vyhlásila tendr na digitální licence začátkem listopadu. Nyní musí do 90 dnů od vyhlášení tendru (tedy do začátku února) vyhlásit termín veřejných slyšení žadatelů o digitální licenci. Přobližně do tří měsíců pak by měla rozhodnout, kdo získá digitální licenci na televizní vysílání v DVB-T.

Mapky pokrytí signálem sítí DVB-T:

MUX A


Pokrytí signálem sítí A
MUX B
Pokrytí signálem sítí B
MUX C
Pokrytí signálem sítí A

dle MaM
redakce





Reklama




Vybrané články