Quantcast

V sobotu se z Fox Kids stane Jetix

| Tisk

logoV první den roku 2005 dojde k významné změně ve vysílání jednoho dětského kanálů, který se šíří i na našem trhu. Na Nový rok dojde k plánovanému "rebrandingu" populárního dětského kanálu Fox Kids. Již za dva dny se po celý den bude dětem na obrazovce objevovat nové logo a název kanálu - JETIX.

Unikátní název Jetix byl vytvořen tak, aby nejlépe vystihoval děj a dobrodružství a zároveň aby byl použitelný pro distribuci na mnoha trzích na světě a zároveň nebyl součástí názvu ničeho jiného. Mezinárodní výzkum uskutečněný mezi dětmi a připravený speciálně pro tento projekt ukázal, že tento cíl byl splněn.

Fox Kids s novým názvem a logem se již představil divákům v minulých měsících. Kanál přinášel denně několik hodin pořadů Jetix. Cílem bylo představit program s novým názvem i logem, který se plně začne používat od 1.1.2005. V programové knihovně Jetix je přes 65000 půl hodinových populárních seriálů jako Siderman, X men, Power Rangers, Inspector Gadget a The Hulk.

Z Fox Kids se Jetix stane nejenom v Česká a na Slovensku, kde se program šíří v kabelových sítí a v placené satelitní televizi UPC Direct na satelitu Astra, ale i v řadě zemích, kde Fox Kids působí. Jetix Europe distribuuje svoje kanály v Evropě a na Středním Východě v 58 zemích, kde si program může naladit přes 37 miliónů domácností v 17 jazycích. Pořady Fox Kids - Jetix vysílá přes 120 broadcasterů v Evropě a na Středním Východě.

Nejstarší evropská mutace kanálu Fox Kids je ve Velké Británii, kde program odstartoval již v říjnu 1996. Program je i součástí pay-tv Sky Digital. O rok později - v srpnu 1997 vznikla stanice Fox Kids Netherlands, která se šíří prostřednictvím kabelových sítí. V listopadu vznikla francouzská odnož kanálu, která se stala i součástí paketu Canal Satellite. V dubnu 1998 odstartovaly dvě verze - skandinávská a polská. V prosinci téhož roku vznikla španělská verze Fox Kids, která se vysílá i v paketu Digital+. V dubnu 1999 odstartovala verze pro střední a východní Evropu a Střední Východ (pro Rusko, Rumunsko a Turecko). O rok později začala vysílat italská verze (je v paketu Sky Italia). V říjnu 2000 zahájila německá mutace, poté i verze pro Maďarsko, Českou republiku a Slovensko. V únoru 2001 vznikla izraelská verze a v říjnu stejného roku pak řecká odnož populárního dětského kanálu Fox Kids.

Fox Kids, budoucí Jetix, patří mezi nejoblíbenější dětské kanály v našich kabelových sítích, stejně tak i v satelitní pay-tv UPC Direct, kde vysílá denně od 6. do 21. hodiny na družici Astra 1 (19.2°E), na freq. 12,304 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, na parametrech: Video PID 301, Audio PID 311, Service ID 20305. Signál je kódován systémem Cryptoworks. Kanál se do včerejška identifikoval jako "Fox Kids". Nyní je j set top boxy identifikují jako "Jetix". Uživatelé set top boxů Philips od UPC najdou program Fox Kids - Jetix na 16.předvolbě.

Zbývající vysílací prostor využíval populární sportovní kanál Fox Sports. Šíření do Evropy bylo ukončeno koncem roku 2002. Od ledna 2003 vysílá 3 hodiny denně jiný sportovní program - ESPN Classic Sports, který přináší "sportovní kroniku" - starší sportovní přenosy a dokumentární pořady o významných sportech a sportovcích.



Majoritu ve Fox Kids - Jetix drží ze 75% společnost ABC Family Worldwide, divize Disney Channel Worldwide. Zbývající podíl patří několika dalším investorům.

Již za necelé dva dny tu bude JETIX!

redakce





Reklama




Vybrané články