Quantcast

Bude nová česká stanice A+ v paketu UPC Direct?

| Tisk

logoSatelitní diváci, kteří přijímají nekódovaný distribuční signál stanice Minimax na satelitu Amos-1, mohli koncem loňského roku zaregistrovat vysílání nového českého televizního kanálu A+ (Anime+), který vysílá denně po skončení vysílání televize Minimax od 20:00 do 23:00 hodin. Tříhodinový programový blok se objevil i v některých kabelových sítích v ČR a na Slovensku, kteří přebírají tento distribuční signál. Abonenti digitální satelitní placené televize UPC DIRECT mohou denně od 20:00 do 5:30 hodin na pozici Minimaxu sledovat ale jiný program - maďarský hudební interaktivní kanál Cherry Music.

Objeví se A+ i v nabídce UPC Direct pro české a slovenské abonenty? Tiskový mluvčí a ředitel PR společnosti UPC Česká republika pan František Malina neměl zatím k dispozici informace o vstupu programu do UPC Direct. Zástupci stanic Minimax a nově i Anime+ postkytli na dotaz serveru parabola.cz bližší informace: "V současné době probíhají jednání ohledně zařazení programu i do UPC Direct".

Anime+ by mohl v paketu UPC Direct vyplnit značnou mezeru v nabídce televizních programů pro dětského diváka. Abonenti si zatím mohou naladit jen dva programy v češtině - Minimax určený nejmladším divákům a Jetix (dříve Fox Kids) zaměřený na starší dětské diváky. Cílovou skupinou A+ je především mládež a dospělí. "Záměrem zřizovatele této stanice bylo, aby byl program sestaven především s ohledem na požadavky mladých diváků, kteří jsou otevřeni moderním, dobrodružným, napínavým a akčním filmům a seriálům. Na programu A+ jsou uvedeny kromě úspěšných amerických seriálů pro teenagery i nadšenci dlouho očekávané kultovní japonské manga seriály," sdělil serveru parabola.cz zdroj z Minimaxu.

Stanice A+ zahájila vysílání 20.prosince 2004 ve 20:00 hodin. Distribuční nekódovaný signál najde zájemce na distribučním izraelském satelitu Amos-1, který je zaparkován na pozici 4 stupně západně, na transpondéru 8, na kmitočtu 11,260 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4. Parametry kanálu: SID (service ID) 10, video PID 2560, audio PID 2562. Na těchto parametrech se střídají nově tři stanice: Od 5:30 do 20:00 hodin kanál Minimax, od 20:00 do 23:00 zde vysílá Anime+ a ve zbývajícím čase od 23:00 do 05:30 hodin zde pokračuje maďarský hudební kanál Cherry Music.

Podle sdělení provozovatele vysílá A+ na družici Amos-1 zatím volně. Totéž se týká i stanice Minimax. V budoucnu bude tento distribuční signál zakódován. Přesný termín zakódování zatím nebyl stanoven.



Anime+ vysílá zatím jen 3 hodiny programu denně. V roce 2005 počítá provozovatel s postupným rozšiřováním programové nabídky a v průběhu roku se Anime+ stane samostatnou programovou stanicí s 6 hodinovým vysíláním.

Programové tipy, TV program Anime Plus a programové tipy stanice Minimax najdete v našem Uploadu.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články