Quantcast

Nautik TV spustil testovací vysílání

| Tisk

Nautik TV
Experimentální vysílání Nautik TV
Na Slovensku zaháila pokusné vysílání nová nekódovaná satelitní a kabelová televize - Nautik TV. Experimentální vysílání najde divák na družici Thor 3, pozice 0,8 stupňů západně, na kmitočtu 11,823 GHz, polarizace horizontální, SR 28000, FEC 7/8. Identifikátory kanálu - SID (service ID): 4006, VPID (video PID): 517, APID (audio PID): 660.

Nautik TV zahájí vysílání symbolicky v předvečer Světového dne vody (21.3.2005). Karol Kadlečík v nedávném rozhovoru pro server parabola.cz k jménu televize uvedl: "Název televize vystihuje celkový obsahový profil kanálu - voda jako zdroj života, energie a zdravého životního stylu."

Nautik TV bude úzce specializovanou televizí s dominancí jednoho programového typu: přes 90% vysílací plochy budou tvořit dokumentární programy s publicistikou, zpravodajstvím, zábavou, hudbou, vzděláváním a dramatickými pořady.



Nautik TV bude již v pořadí druhou stanicí ze Slovenska, která v tomto měsíci zahájí řádné vysílání. K 1.3.2005 odstartoval interaktivní kanál Moooby TV, nejprve ve Skandinávii a postupně expanduje do dalších zemí.

Ze satelitní pozice 0,8°W má již divák k dispozici celkem 5 nekódovaných stanic ze Slovenska - vedle Moooby TV, nové stanice Nautik TV pak dále privátní plnoformátovou TV JOJ, hudební interaktivní program Music Box a zpravodajský kanál TA3.

redakce





Reklama




Vybrané články