Quantcast

Deluxe Music TV - konkurence pro MTV a VIVA je tu!

| Tisk

logoA je to tady! Dnes úderem 12:00 byl spuštěn nový německý hudební kanál, který by se měl stát na německém trhu konkurencí k německým kanálům MTV a VIVA. Diváci se dočkali konkurence - Deluxe Music TV je tu.

Za projektem Deluxe Music TV stojí společnost Deluxe Televisiom GmbH, která ještě v letošním roce hodlá spustit další dva hudební kanály - Deluxe Classic a Deluxe Nova věnované vážné hudbě, resp. setům DJů. Přípravy na vysílání provázelo od počátku řada nejasností. Podle původních plánů se měl paket tří stanic Deluxe TV stát součástí německé pay-tv platformy Premiere. Ještě před startem změnil provozovatel stanice svoji strategii - půjde cestou volného vysílání. Program si může naladit nejenom několik miliónů německých domácností ale i diváci v Evropě - tedy všude tam, kde je k dispozici signál ze satelitu Astra 1F.

Poté, co převzala americká společnost Viacom německé hudební kanály Viva Television a Viva Plus, vypadalo to, že diváci v Německu přicházejí o konkurenci na trhu. Konkurenční hudební stanice Onyx TV byla k 15.9.2004 přetransformována do kanálu o ekologii a z německojazyčných hudebních kanálů tu byla už jen rakouská go TV, která vysílá volně na satelitu Astra, v rámci balíku ORF Digital.

Deluxe TV chce rozvířit stojaté vody a první kanál, který dnes startuje je toho důkazem. Provozovatel stanice slibuje program Deluxe Music TV bez moderátorů. Provoz stanice bude ale zafinancován reklamou, takže diváci musí počítat s "nekonečnými" bloky reklam. Dalším zdrojem příjmů má být prodej souborů MP3, videokazet a DVD.

PROGRAM
Program Deluxe Music TV je velmi jednoduchý a velmi přehledný a platí po celý týden včetně sobot a nedělí - od 22:00 do 06:00 hodin se vysílá program Late Lounge, od 6:00 do 10:00 program Modrian, od 10:00 do 18:00 je program označen Hopper a ve zbývajícím čase - od 18:00 do 22:00 hodin poběží blok pořadu Sahimi. Vysílání Deluxe Music TV má oslovit především diváky ve věku od 25 do 55 let.

PARAMETRY PŘÍJMU
Deluxe Music TV vysílá přes satelit Astra 1F, na pozici 19,2 stupňů východně, na transpondéru číslo 103, na kmitočtu 12,460 GHz, polarizace horizontální, SR 27500 MSymb/s, FEC 3/4. Identifikátory kanálu: service ID 663 (0x0297), video PID 1023 (0x03FF), audio PID 1024 (0x0400), PID PCR 1023 (0x03FF). Identifikace kanálu: "DELUXE MUSIC". Vysílání není kódováno.

Satelitní distribuci zajišťuje Digital Playout Center, firma společnosti SES Astra, provozovatele nejsledovanějšího evropského satelitního systému Astra. DPC zajišťuje z Unterföhringu u Mnichova provoz moderního vysílacího centra v Evropě. Přenáší více jak 150 analogových a digitálních televizních a rozhlasových programů a také datových služeb.



RADIO DELUXE
Vedle stanice Deluxe TV si mohou obyvatelé Mnichova a okolí naladit vysílání sesterskou rozhlasovou stanici Radio Deluxe. Stanici přenáší řada kabelových sítí a je dostupná v rámci digitálního rádia (DAB - digital audio broadcasting) a po celém světě jako stream na internetu na stránce www.radiodeluxe.de .

redakce





Reklama




Vybrané články