Quantcast

Během dubna odstartuje nový český kanál CS Film

| Tisk

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání dne 30.3. 2005 udělila společnosti Československá filmová společnost, s.r.o. licenci k provozování televizního vysílání prostřednictvím družice na TV program CS Film. Jedná se o placený (basic TV) filmový kanál českých a slovenských filmů, které budou zpočátku vysílány každý den od 12.00 do 24.00 hodin.

Program je určen pro sítě kabelové a satelitní televize v České a Slovenské republice, kam bude distribuován prostřednictvím satelitního transpondéru ASTRA 19,2 stupně nebo Eurobird v paketu Czech Link. Zamezení neoprávněného přístupu bude zajišťováno prostřednictvím kódovacího systému Cryptoworks.

Vysílání CS Filmu bude zahájeno televizní premiérou jednoho z nejnovějších filmů, jehož název si provozovatel nechává jako překvapení. Mezi dalšími budou uvedeny filmy jako je např. Vekslák, Kronika žhavého léta, O slavnosti a hostech, Ovoce stromů rajských jíme, Zlatá reneta, Pražská pětka, Nexus, Opus pro smrtihlava. Ze slovenské produkce pak Boxer a smrt, Polnočná omša, Slnko v sieti, Obrazy starého světa, Pavilon šeliem a další. Čeští a slovenští diváci se budou moci těšit i na řadu dalších pořadů v rámci zvláštních programových profilů, informace o filmových novinkách a doprovodné informace.



"Předpokládáme, že vysílání TV programu bude zahájeno ve druhé dekádě dubna letošního roku v kabelových sítích, se kterými společnost již nyní postupně uzavírá smlouvy. Program CS Film vznikl za významné podpory kabelového operátora Karneval Média", uvádí se v tiskové zprávě společnosti.

K udělení licence řekl jeden z jejích majitelů Leoš Pohl: „Cílem TV programu CS Film je přinést divákům kvalitní zábavu, o kterou dlouhodobě jeví velký zájem, posilovat národní sebevědomí a česko-slovenskou vzájemnost a v neposlední řadě napomáhat postupně zrodu i nových filmových a televizních projektů, a to nejen v profesionální a školní, ale i amatérské tvorbě“.

redakce





Reklama




Vybrané články