Quantcast

Slovenská TV JOJ již testuje kódování

| Tisk

logoSatelitní diváci, kteří doposud přijímali nekódovaný signál slovenské privátní TV JOJ na družici Thor III mohli dnes krátce po 12.hodině zaregistrovat důležitou změnu ve vysílání a šíření TV JOJ - stanice již začala opět pokusně kódovat satelitní signál. Program byl zakódován jen několik minut a lze očekávat, že v dohledné době bude vysílání JOJ zakódováno trvale. Program JOJ z Thoru III není určen pro individuální příjem a slouží jjen jako distribuční trasa pro kabelové a satelitní operátory a také jako distribuce na terestrické vysílače na Slovensku.

TV JOJ vysílala volně bez přerušení celý 1 rok a volné vysílání bylo následkem přetrvávajících problémů s distribucí signálu JOJ na "nový" satelit Thor III (do dubna loňského roku byla JOJka šířena přes sousední satelit Intelsat 707).

Doprava signálu TV JOJ a dalších stanic optikou do Bulharska nebyla bezproblémová a řada diváků mohla zpozorovat krátkodobé výpadky ve vysílání. Tyto problémy se negativně podepsaly na dosavadní distribuci signálu slovenských stanic na Thoru III a zpravodajská TA3 proto zvažuje, že přejde na jiný satelit, kterým si zajistí bezproblémovou distribuci pro kabelové a satelitní operátory.



TV JOJ, která vysílá na družici Thor III (pozice 0,8 stupňů západně), na kmitočtech 11,823 a 12,399 GHz, polarizace horizontální, SR 28000, FEC 7/8 nyní testuje systém Conax. Individiální příjem stanice po zakódování na Thoru není možný. Zájemci o programy JOJky si mohou obstarat předplatné domácí platformy UPC Direct, která obsahuje v základní nabídce obě slovenské privátní TV JOJ i Markíza. Obě stanice se nabízejí pouze abonentům na Slovensku.

Připomeňme, že na satelitu Thor III vysílají vedle TV JOJ i zpravodajská TA3, hudební interaktivní MusicBox, interaktivní kanál Moooby TV a také kanál dokumentárních filmů Nautik TV, který by měl zahájit vysílání již 22.4.2005.

redakce





Reklama




Vybrané články