Quantcast

ČS Film spustil zkušební vysílání

| Tisk

ČS Film již spustil demo smyčku
ČS Film již spustil demo smyčku
První filmový kanál věnovaný českým a slovenským snímkům je tady! V kabelových sítích a na satelitu bylo dnes 29.4.2005 ve 12:00 hodin zahájeno experimentální vysílání filmového kanálu ČS Film, které navazuje na předchozí testy, které se objevily v domácí platformě Czech Link na satelitu Eurobird-1.

Řádné vysílání ČS Filmu bude zahájeno až v příštím týdnu - 3.5.2005 ve 20:00 hodin, kdy bude uveden první snímek Choking Hazard, bláznivá komedie s Jaroslavem Duškem v hlavní roli.

Kde ČS Film najdeme:
ČS Film se bude vysílat v kabelových sítí v České republice a na Slovensku. Jako první jej do své nabídky zařadila "dvojka" na českém trhu, společnost Karneval Media, která je partnerem kanálu, který je věnovaný domácím filmům. Program bude k dispozici i v dalších "kabelovkách", které uzavřou smlouvu s provozovatelem stanice.

Distribuční trasa kanálu ČS Film je na satelitu Eurobird-1, který je zaparkován na pozici 28,5 stupňů východně, v rámci domácí distribuční platformy Czech Link, na kmitočtu 12,607 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4. Identifikátory kanálu jsou stejné, které ještě před rokem zde používala hudební televize Óčko - service ID 1, video PID 160, audio PID 80, rozlišení 528x576, video bit rate 2,2 MBit/s, audio bit rate 96 kbps. ČS Film zatím nabízí pořad FanFilm, dokumenty o filmech a také informace o filmech, které nabídne svým divákům během května.

ČS Film bude přinášet především archivní české a slovenské filmy z období od 30.let až do poloviny 80.let minulého století, které společnost nakupuje od České televize, Slovenské televize, Bontonfilmu, Slovenského filmového ústavu a Národního filmového archívu. Provozovatel dále slibuje dokumenty o historii filmu. Každý měsíc má kanál uvést kolem 200 titulů.



Připomeňme si filmy, které nabídne divákům kanál ČS Film v následujících týdnech:
18.týden: Kdo chce zabít Jesii?, Farářův konec, Báječní muži s klikou, Pěsti ve tmě, Jonáš a Melicharová I/II...
19.týden: Pražská pětka, Vekslák, Ocelové město, Panel Story, Páni Edisoni, Indiáni z Větrova, Metráček...
20.týden: Dobré světlo, Zítra ráno stanu a opařím se čajem, Čas sluhů, Vrať se do hrobu, Božská Ema, Freonový duch

ČS Film bude placený kanál, proto bude program v paketu Czech Link zakódován systémem Cryptoworks. Podle vyjádření Leoše Pohla, který je spolumajitelem stanice ČS Film, bude příjem programu umožněn i individuálním zájemcům. Cena předplatného zatím nebyla stanovena, očekává se, že nepřekročí 1000,-Kč za rok. Technické zajištění předplatného programu ČS Film ze satelitu by mělo být vyřešeno během května až června. Znamená to, že zájemci o abonenti programu ze satelitu si budou muset ještě počkat..

K větší informovanosti o novém kanálu počítá provozovatel s časově omezeným příjmem program (15 dní) pro nové uživatele přístupových karet Czech Link. V praxi tak nový divák paketu Czech Link získá s dekódovací kartou Czech Link přístup ke kompletní nabídce - tedy nejenom ČT1, ČT2 a TV Prima ale i Galaxii Sport a také k programu ČS Film.

redakce





Reklama




Vybrané články