Quantcast

Cinemax začal testovat v paketu UPC Direct

| Tisk

logoAbonenti domácí digitální placené televize UPC Direct mohli dnes zaregistrovat aktivní kanál Cinemax. Na kanále s identifikací Cinemax se objevila znělka nového klubového filmového kanálu Cinemax, která zároveň nahradila původní řádné vysílání stanice, které nebylo přístupné abonentům. Na tomto kanále přístroj obvykle hlásil že divák nemá oprávnění k příjmu stanice.

Promo vysílání Cinemaxu je důkazem toho, že na zařazení programu do nabídky UPC Direct pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko se nadále pracuje. Podle neoficiálních informací bude vysílání Cinemaxu v "Directu" zahájeno zřejmě 12.5.2005, kdy bude nový kanál oficiálně představen.

Parametry kanálu: Cinemax
družice: Astra 1E, pozice 19,2°E
kmitočet: 10,921 GHz
polarizace: horizontální
symbol rate: 22000
FEC: 5/6
SID: 20347
Video PID: 401
Audio PID: 410 (maďarsky), 411 (česky), 412 (originál)
NIT: 1
TID: 1263
Kódování: Cryptoworks

Program Cinemax našim divákům přináší společnost HBO Česká republika, která již na našem trhu provozuje prémiové filmové kanály HBO a HBO2 a dále pak adrealinový kanál AXN, který byl před 2 týdny oficiálně zařazen i do nabídky Plus paketu UPC Direct. Podle neoficiálních informací bude možné nový kanál Cinemax předplatit samostatně (k základní nabídce Rodina). Zákazníci, kteří mají předplacené kanály HBO a HBO2 získají nový kanál se slevou.



Cinemax bude vysílat v pracovní dny 18 hodin denně a o víkendech po celých 24 hodiny. Každý večer v týdnu bude programová nabídka úzce zaměřena. V pondělí to bude "Dámská jízda" s filmy hlavně pro ženy od provokativních dramat přes romantiku ke spletitým záhadám, v úterý to budou programové senzace se širokým výběrem filmů od profilů hvězd a režisérů přes zfilmované romány po mnoho dalších.

Ve středu se mohou diváci těšit na "Kino svět" - strhující filmy z produkce nezávislých filmových distributorů, evropské filmy, filmy oceněné na prestižních světových festivalech. Ve čtvrtek diváky čeká "Filmová klasika" - skvělé filmy z novodobé tvorby, na které se rádi podíváte znovu a znovu. Kolekce filmovými cenami ověnčených a nesledovanějších novodobých snímků. Páteční večery jsou pojmenované "Cinemakult" a večer přinese soudobé a kultovní snímky, filmy k zamyšlení, filmy s novými ideami. Sobotní večer přinese ve 20:00 exklusivní premiéry a "Kino X", což budou filmy s erotickou tématikou pro sofistikované diváky. Neděle patří "Zóně soumraku" - zábava, která Vás pod Cinemaxu zvedne ze židle. Diváci se dočkají nejlepších thrillerů, sci-fi, horrorů a dobrodružných filmů.

Program Cinemax odstartoval v zemích střední a východní Evropy dne 1.4.2005. Do své programové nabídky jej mj. zařadila placená televize Cyfra+ i konkurenční Cyfrowy Polsat. Nejnověji program mohou přijímat i abonenti bulharské pay-tv Bulsatcom (Hellas Sat-2).

Dříve velmi skromná nabídka filmových kanálů na území Česka a Slovenska se nyní začíná postupně rozšiřovat. Již dnes startuje filmový kanál CS Film věnovaný výhradně českým a slovenským filmům. V dalších týdnech se plánuje start české verze filmového kanálu Film+, který znají diváci UPC Direct v Maďarsku. Nabídka filmových kanálů ještě není kompletní. Společnost Karneval Media, provozovatel kabelové sítě Karneval, v současné době jedná o zařazení programu Europa Europa do své sítě. Pokud se podaří vyřešit všechny náležitosti, mohou zákazníci Karnevalu naladit filmový kanál, který se opírá o evropskou tvorbu. Tento program by měl být titulkován.

redakce





Reklama




Vybrané články