Quantcast

HUMAX IRCI-5400Z / Z-Board

| Tisk

Překlad holandské internetové stránky s popisem úpravy modelu Humax 5400Z na plně funkční verzi pro použití karet systému DS9.

Před nedávnem byl na trh uveden nový hardwarový model Humax 5400-Z. K tomu, aby se tento přijímač mohl používat stejným způsobem jako původní model 5400, je třeba jej speciálně upravit. Přijímač musí obsahovat loader 2.08, aby akceptoval +CAM firmware od Planet Hemp. Doposud jen pár lidí bylo schopno provést tuto úpravu a to zatím pouze pomocí speciálního zařízení.

Aby téměř každý mohl takovouto úpravu udělat sám, shromáždil takzvaný Humax -Team několik informací volně dostupných na Internetu. Prodejci či uživatelé těchto přístrojů, kteří nejsou schopni toto zařízení zkonstruovat sami, si mohou objednat plug-and-play verzi.

Humax 5400z můžete zakoupit u prodejců, pokud však budete chtít použít Planet Hemp's +CAM DS9 ve vašem přijímači, musí být tento přijímač patchován. Váš nový přijímač by měl mít loader 2.08, zeptejte se proto prodejce jestli byl váš přijímač již upgradován nebo ne! Domácí kutilové si tuto kartu vyrobí sami, pro prodejce je karta Z-Board velmi užitečný nástroj k flashnutí přijímače na loader 2.08 . Humax-Team však doporučuje raději kupovat už patchovaný přijímač.

S přiloženými zazipovanými soubory by si měl každý šikovnější kutil poradit a umět zkonstruovat kartu Z-Board, vše potřebné je zahrnuto v popisu, součástky vyjdou cenově kolem Kč 600,- (po konverzi USD-CZK). Poté, co se vyrobí karta, je jednoduché flashnout nový Humax 5400-Z a natáhnout normální +CAM patch. Všechno je popsáno a volně k dispozici. Při našich pokusech trvaly přípravy několik dnů s téměř nulovými náklady za součástky a nepodařilo se poškodit ani jeden Humax.
Výrobcem Humax jsou však oznámeny v blízké budoucnosti další změny hardwaru. Zveřejnění informací o možných úpravách bude hned po uvedení nových modelů na trh samozřejmě také volně k dispozici.

Děkujeme tímto všem profesionálům, kteří dokončili tento projekt a uskutečnili ho během několika dnů. Prodejci Humaxu 5400-Z tak jsou schopni prodávat tyto přijímače už s modifikací obsahující loader 2.08.

· Obrázky karty Z-Board (Humax-Team) a způsob jak ji připojit ke konektoru Humax (Pozor !!! při připojování karty Z-Board ke konektoru Humaxu (JP-250) se ujistěte, že správně orientujete propojovací kabely. Na obrázku zobrazeno zapojení a orientace červené linky.






· Obrázky karty Z-Board bez použití konektoru (JP-250) (Humax-Team) domácí řešení.


ing.Dušan Sloboda
Parabola.cz





Reklama




Vybrané články