Quantcast

Markíza v paketu Czech Link II

| Tisk

Markíza v paketu Czech Link II

"Nemohu přijímat TV Markíza!", "Mám kartu Czech Link a TV Markíza nedokáže dekódovat". To jsou vaše časté dotazy, které dostáváme v posledních dnech do naší redakční e-mailové schránky. Jak je to s vysíláním TV Markíza v paketu Czech Link? Pro koho je signál určen?

Televíze Markíza se objevila v paketu Czech Link dne 19.12.2001. Parametry - satelit EuroBird, pozice 28.5E, kmitočet 12,608 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4 na Service ID 1 (Video PID: 160, Audio PID: 80, PMT PID: 1024).
Program byl první den několik desítek minut vysílán volně, poté došlo k jeho zakódování v systému CryptoWorks.
Majitelům karet Czechlink však není umožněno vysílání sledovat, jejich karta jim program TV Markíza běžným způsobem neodkóduje.

TV Markíza v paketu Czechlink zatím není určena pro individuální příjem. Satelitní vysílání slouží jako náhradní přenosová trasa pro kabelové sítě, zejména v oblastech kde bylo ukončeno vysílání MMDS. Na mnoha místech v ČR je signál Markízy přijímán na zařízení, kterým se přijímal ještě před rokem program Hallmark, který na jaře roku 2001 v paketu Czech Link skončil.
Po zahájení zkušebního vysílání v paketu Czech Link se program TV Markíza začal vysílat i v některých dalších kabelových rozvodech v ČR.

Je nutné upozornit, že signál TV Markíza je v paketu Czech Link vysílán v kvalitě, která neodpovídá možnostem digitálního vysílání. Pokud dojde k vyřešení kvalitnějšího přenosu signálu z Bratislavy na Kavčí Hory a zároveň k vyřešení autorských práv, mohou se na program TV Markíza zřejmě těšit i další diváci kabelových sítí v ČR.



Doufejme, že TV Markíza budou moci časem sledovat i majitelé individuálních přístupových karet Czech Link.



Parabola.cz





Reklama




Vybrané články