Quantcast

Dekódovací karty Czech Link

| Tisk

Bílá karta Czech LinkV posledních týdnech se na naši redakci Parabola.cz obrátilo spoustu čtenářů s dotazy o vysvětlení problému s nedostatkem přístupových karet na paket Czech Link. Vzhledem k závažnosti situace jsme oslovili firmu Trade and Technology s.r.o., která je výhradním distributorem přístupových karet, aby se k problému vyjádřila. Dnes zveřejňujeme většinu informací, které distributor karet kromě nás adresoval i obchodníkům s anténní a satelitní technikou.



Vážení obchodní přátelé,
rádi bychom Vám v tomto dopise poskytli několik informací týkajících se dekódovacích karet Czech Link. Nejprve bychom se rádi zmínili o vzhledu a grafické úpravě karet Czech Link.

Dekódovací karty na paket Czech Link jsou na trhu od počátku roku 1998. V té době byly karty distribuovány bílé, bez potisku, později byly potištěny zeměkoulí s černým vesmírem. Karty s potiskem zeměkoule dodávala na trh společnost UPC Česká republika, a.s., která dodávky ukončila koncem minulého roku.

Od té doby byla distribucí dekódovacích karet na výhradním základě pověřena společnost TRADE and TECHNOLOGY, s.r.o.. Protože výrobní lhůty karet a příprava nového potisku je dlouhá (řádově měsíce) rozhodla se společnost TRADE and TECHNOLOGY, s.r.o. objednat a dodat na trh omezenou sérii karet bílých, bez potisku. Rozhodnutí bylo učiněno s ohledem na tehdejší situaci na trhu, kdy byl velký zájem o karty Czech Link a jejich potiskem by se už tak dlouhé dodací lhůty od výrobce ještě více prodloužily. Od března t.r. jsou již dodávány na trh karty s novým potiskem. S tímto potiskem budou karty dodávány i v budoucnosti.

V předešlých dnech se objevily dohady a spekulace, zda jsou karty bílé bez potisku funkčně stejné jako karty starší s potiskem, zda jsou vyrobeny ze stejného materiálu, atd. K této problematice můžeme sdělit následující stanovisko:
Dekódovací karty Czech Link jsou po celou dobu vyráběny firmou Philips. Firmou Philips jsme byli upozorněni pouze na jedinou odlišnost nových karet od starých. Karty Czech Link, dodané nově společností TRADE and TECHNOLOGY, s.r.o. není možné provozovat v CA modulech CryptoWorks typu DVS5120/0x, tzv. old-cam, které byly dodávány v minulosti. Nové karty Czech Link mohou být použity jen s CA moduly Eurocam DVS5120/1x. Moduly se od sebe dají rozpoznat podle předposlední číslice v čísle NC, které je uvedeno na zadní straně modulu. Pokud je na předposlední pozici číslo 0, jedná se o old-cam, pokud 1, jedná se o nový Eurocam modul. Přijímače s integrovaným certifikovaným dekodérem CryptoWorks fungují bez problémů se všemi kartami Czech Link.

Závěrem bychom se ještě rádi zmínili o způsobu objednávání a nakupování dekódovacích karet Czech Link u společnosti TRADE and TECHNOLOGY, s.r.o..
Společnost TRADE nad TECHNOLOGY, s.r.o. prodává karty maloobchodně přes internet, na dobírku, nebo v sídle firmy. Zákazníci – jednotlivci si mohou karty objednat zasláním objednávky přes internet, písemnou formou (dopis nebo fax), telefonicky nebo osobně. Pro maloobchodní prodej platí maloobchodní ceník.


Velkoobchodně jsou karty prodávány kabelovým operátorům, obchodníkům, montážním firmám, servisním organizacím,… Objednávky jsou přijímány pouze v písemné formě: poštou, faxem nebo mailem. V případě, že není v našich silách vyřídit objednávku ihned, zasíláme zpět obchodníkovi potvrzení objednávky, aby měl informaci, kdy budou karty pro něj k dispozici a mohl podle nich přizpůsobit nákup ostatního zařízení.
Všechny ostatní podmínky se řídí Všeobecnými obchodními podmínkami TRADE and TECHNOLOGY, s.r.o.. Dodací lhůty firmy Philips jsou dlouhé 3 až 4 měsíce, dekódovací karty nevyjímaje. Naše společnost proto musí objednávat karty a ostatní výrobky Philips s 4 měsíčním předstihem a tím i předvídat poptávku na tak dlouhou dobu dopředu. Při objednávání množství karet u výrobce vycházíme z našich předpokladů, odhadu poptávky a samozřejmě ze závazných objednávek od obchodníků. Jistě každý pochopí, že není v našich možnostech objednávat a držet skladem neomezené množství karet bez závazných objednávek obchodníků. Žádáme proto obchodníky, aby vzali v úvahu dlouhou 4 měsíční výrobní a dodací lhůtu karet, aby s objednáváním nečekali na poslední chvíli a objednávky posílali s odpovídajícím předstihem.

Věříme, že se nám tímto dopisem podařilo alespoň částečně odpovědět na některé otázky, které Vás zajímají.
Těšíme se na naši budoucí spolupráci.
S přátelským pozdravem

Obchodní oddělení TRADE and TECHNOLOGY, s.r.o.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články