Quantcast

Cyfra+ testuje v CryptoWorks

| Tisk

Cyfra+ testuje v CryptoWorks

Jak jsme Vás již několikrát informovali, dochází v Polsku k významné fúzi dvou největších digitálních platforem Cyfra+ a Wizja TV. O fúzi se hovořilo již několik měsíců. Teprve v posledních dnech přicházejí od provozovatelů obou platforem bližší informace a plány provozovatelů nového paketu.

Nová platforma, která nahradí současné pay-tv pakety Cyfra+ a Wizja TV bude vysílána ze satelitů Hot Bird na satelitní pozici 13E, kde již od počátku funguje jedna z těchto platforem - Cyfra+. Nová pay-tv nabídka pro polské diváky ponese název Nová Cyfra+ a bude vysílána pomocí technologie SimulCrypt ve dvou rozdílných kódovacích systémech - Seca Mediaguard (ten používá nyní Cyfra+) a CryptoWorks (využívá jej Wizja TV).

První testy kódovacího systému CryptoWorks na současných programech CYFRA+ jsou v posledních dnech prováděny na transpondéru číslo 119 na kmitočtu 10,892 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4.



V současnosti se NEKÓDUJÍ programy Cyfra+ v systému CryptoWorks, jsou pouze v PMT (Programm Map Table) vysílány informace o možném 'spuštění' ECM dat v systému CryptoWorks, které zatím nejsou vysílány. Na satelitech Astra 19.2E a Hot Bird 13E jsou vysílány CA ID 0D 02, což naznačuje, že pro nový paket CYFRA+ budou moci diváci použít současné karty Wizja TV. Je však možné, že probíhají zatím jen testy a pro novou Cyfru+ budou distribuovány i nové karty pro recievery Philips (CryptoWorks)...


Parabola.cz





Reklama




Vybrané články