Quantcast

Výměna originálních karet

| Tisk

Výměna originálních karet

Po stanici Sex View, která své abonenty upozorňovala na nutnou výměnu přístupových karet, přicházejí i další provozovatelé pay-tv paketů s podobnými informacemi. Dalším v pořadí je provozovatel italského porno kanálu Satisfaction Club TV (dále SCT). Tento program je vysílán 24 hodin denně na satelitu Hot Bird 13E, na kmitočtu 12,092 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4. Signál je kódován systémy Irdeto a Viaccess. Dodejme jen, že podobnou akci (výměnu karet) provozovatel SCT provedl zhruba před jedním rokem, kdy abonentům přijímající signál SCT v kódu Irdeto vyměnil přístupové karty za nové, bezpečnější proti 'nalomení' (Irdeto 2). Podobně teď dojde k výměně i u diváků sledujících tento program v systému Viaccess. Připomeňme, že tato zpráva je důležitá i pro některé české diváky, neboť i v ČR lze pořídit oficiální roční předplatné.

Po SCT přijdou nezávisle na řadu i další společnosti, které budou vyměňovat přístupové karty. V nejbližších dnech se výměna dá očekávat i u Arabesque (satelit Hot Bird 13E, kmitočet 12,015 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4), Ultra Blue (satelit Hot Bird 13E, kmitočet 11,623 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4). Dále pak i u francouzské platformy TPS (satelity Hot Bird 13E) a chorvatské HRT (Hot Bird 13E, kmitočet 12,521 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4).

Podrobnou tabulku s pakety v několika systémech naleznete v rubrice PAY-TV.



Výměna přístupových karet je z jednou z možností, jak se mohou provozovatelé pay-tv paketů bránit proti narůstajícímu nelegálnímu příjmu. Tato varianta patří mezi finančně nejméně náročné. Další možností je přechod na jiný, bezpečnější kódovací systém (VideoGuard, CryptoWorks, Conax).


Parabola.cz





Reklama




Vybrané články