Quantcast

Universal CAM CI

| Tisk

Universal CAM CI - pohled na modulJak jsme již Vás informovali v prosinci loňského roku, na trhu bude v dohledné době nový modul pro příjem kódovaných programů. Dalším modulem v pořadí bude Universal CAM CI, který bude umět zpracovávat signály z několika kódovacích systémů - konkrétně Irdeto, BetaCrypt, Seca / Mediaguard a CryptoWorks.
Právě díky podpoře dekódování programů v systému CryptoWorks se může v blízké době jednat o žádaný a atraktivní modul na našem trhu, neboť systém CryptoWorks používají obě domácí digitální platformy - Czech Link a UPC Direct.

Modul Universal CI má stejný vzhled jako ostatní moduly Common Interface. Zajímavé jsou však etikety na obou stranách modulu. Chybí zde informace, kde byl modul vyroben. Tento výrobek zřejmě není zcela oficiální.Universal CAM CI - rozpoznání recieverem

Redakce polského časopisu Satkurier provedla testy v několika různých recieverech s CI, aby vyzkoušela stabilitu a funkčnost zmiňovaného modulu. Test dopadl poměrně překvapivě. Nejméně stabilní se ukázal v přijímačích Humax a Echostar, bez problémů pracoval v přijímači Force 1122S.

Modul je přijímači s CI rozpoznán jako TBD Crypt v0.9. V modulu Univesal CAM CI byly vyzkoušeny dostupné karty na polském trhu. Bez problémů pracuje modul s originální kartou Cyfra+, stejně tak i s pirátskými PIC kartami (systém Mediaguard). Pomocí modulu Universal CAM CI je možné dekódovat i programy z dalších paketů v systému Mediaguard (včetně PPV stanic Palco, Taquilla, Kiosque).

V případě použití Wizja TV (CryptoWorks), holandského Canal+ (Irdeto) či karet na Viaccess a BetaCrypt nebyl zakódovaný signál "otevřen". Univerzálnost modulu zatím zřejmě není taková, jaká by se vzhledem k názvu dala očekávat.Universal CAM CI - konstrukce modulu

Po rozebrání modulu Universal CI se ukázalo, že jde o naprosto jinou konstrukci, stejně tak i jiné elektronické provedení. Jeden z čipů má smazané označení, výrobce o něm zřejmě tají všechny informace.
Do modulu není zatím možné nainstalovat jiný soft, jak je dnes běžné u současně používaných modulů. Vše je ale zřejmě otázkou času..






Podle www.satkurier.pl

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články