Quantcast

Výměna karet Sex View

| Tisk

Výměna karet Sex View

Provozovatelé pay-tv začínají v posledních týdnech ve větší míře bojovat proti neautorizovanému příjmu. O jednotlivých akcích jste si mohli na stránkách Parabola.cz přečíst už několik příspěvků. V létě 2001 byla vyhlášena akce pod názvem 'Chacarte', při které dojde k plošné výměně přístupových karet Mediaguard u abonentů paketů Canal+ postupně v jednotlivých zemích, kde C+ působí. Akce je již ve druhé etapě, kdy dochází k výměně přístupových karet u abonentů Canal Satellite Numerique (CSN) ve Francii a od prosince také v Itálii u Tele+ Digitale. Výsledný 'efekt' by se měl projevit již brzy ve Francii (CSN), kde výměna karet brzy skončí. Výměna karet je jednou z reakcí provozovatelů na narůstající nelegální příjem placených programů. Na základě výsledků ve Francii a Itálii budou přístupové karty vyměněny za nové i v dalších zemích - v Nizozemí, Španělsku a Polsku.

Dalším systémem (po Mediaguardu) je Viaccess. Ten se stává stále oblíbenějším, neboť dnes již lze neoficiálně sledovat prakticky všechno co se v tomto systému vysílá. Někteří provozovatelé i tohoto systému oznámili výměnu přístupových karet. Vyměna by měla být provedena zvláště u paketů/ programů Satisfaction Club TV (SCT), Sex View, Ultra Blue, XXL a TPS.

V minulých dnech oznámil provozovatel holandské stanice Sex View konkrétní termín výměny karet. Sex View vysílá na satelitu Hot Bird 2 (pozice 13E), kmitočet 12,092 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4. Výměna karet se uskutečňuje od 5. do 19.ledna 2002. Tato informace je zvlášť důležitá i pro ČR, neboť i na našem trhu jsou k dispozici originální přístupové karty pro tento program. Informace o výměně karet je vysílána na stanici Sex View několikrát denně a to v několika jazycích, stejně tak jsou tam uvedeni i jednotliví distrubutoři karet v jednotlivých zemích.

Podobný krok se uskutečňí i u stanice Ultra Blue a SCT.

Výměna karet se zdá být provozovatelům již nezbytnou nutností, neboť již na začátku ledna t.r. jsou k dispozici náplně s kvalitním autoupdate do neoficiálních karet.



K příjmu signálů programů v nových systémech tzv. Seca2, Viaccess2 a Irdeto2 lze využít stávající přístupové moduly doplněné novou přístupovou kartou.



Parabola.cz





Reklama




Vybrané články