Quantcast

Výrobci set top boxů se zajímají o platformu Entavio

| Tisk

logo Nová připravovaná digitální satelitní platforma Entavio se těší stále většího zájmu mezi výrobci satelitních set top boxů. Do konce letošního roku se na trhu objeví receivery vhodné pro příjem Entavia až od 10 různých výrobců. Informovala dnes o tom společnost SES Astra.

Ještě letos se na trhu objeví přijímače pro Entavio od známých firem jako Humax, HDT (Hyundai), Kathrein, Kaon Media a TechnoTrend. První z modelů pro příjem platformy Entavia již nabízí známá korejská firma Humax. Specifikaci receiverů pro Entavio si od SES Astra vyžádalo již 80 výrobců set top boxů.

Platforma Entavio (dříve známá pod pracovním názvem Dolphin) bude obsahovat některé doposud volně vysílané německé programy. Účast v nové kódované síti již dříve oznámili provozovatelé kanálů RTL (RTL, RTL2, Vox, RTL Shop, Super RTL, n-tv) a MTV (MTV Germany, Viva Germany, Nick, Comedy Central). Jako důvod k zakódování provozovatelé uvádějí omezení vysílacích práv a cena, kterou doposud musejí platit za celoevropské vysílání.

Další broadcasteři o vstupu do Entavia jednají či o něm uvažují. Jsou ale vysílatelé, kteří se účasti v Entavia brání. Například komerční Tele 5 Germany chce vysílat nadále volně a těžit právě z toho, že bude vysílat nekódovaně a dostupná pro všechny satelitní diváky.

Měsíční poplatek za příjem programů platformy Entavio se bude pohybovat okolo 3,50 eur.

O atraktivitě infrastruktury Entavia svědčí i zájem společnosti Premiere AG, která chce Entavio využít pro distribuci nového programového balíku Premiere Sky. Ten bude obsahovat některé pro DTH příjem v Německu nedostupné kanály. Balík bude obsahovat 20 programů. Premiere Sky se má stát hitem Premiere a pomoci k vyššímu zájmu o placenou televizi ze satelitu a také příprava na plánovanou satelitní platformu, která vzniká pod názvem StarGate TV (nezaměňovat s ruskou službou na satelitu Express AM2).



Wilfried Urner, vedoucí obchodního oddělení Entavia k tomu řekl: "Těší nás velký zájem výrobců a jejich počáteční zájem o naše nové služby. Obliba průmyslu jasně dokazuje, že vývoj entavia jako otevřené a neutrální platformy je správnou cestou, jak divákům otevřít přístup k digitálnímu světu budoucnosti."

Entavio bude používat kódovací systém Nagravision. Tento typ kódovacího systému používá i německá pay-tv Premiere. Výrobci set top boxů musí dodržet určité technické specifikace nezbytné pro Entavio.

redakce





Reklama




Vybrané články