Quantcast

Digitální kabelová TV od UPC: přibývá 5 nových TV kanálů

| Tisk

logo Společnost UPC Česká republika, a. s. oznamuje, že s účinností od 20. září rozšiřuje nabídku své digitální kabelové stanice hned o pět televizních kanálů. Jedná se o filmovou televizní stanici CS Film, o hudební TV stanici MTV Base, o sportovní televizi NASN, o televizi rodinného typu NOE TV a o TV stanici FUN 1, která je určena především mladým lidem. Nabídka digitální kabelové UPC tak aktuálně zahrnuje na 65 televizních kanálů. Z toho 44 vysílá v české nebo slovenské zvukové verzi. Ceny za jednotlivé programové nabídky digitální kabelové televize UPC se přitom nemění.

Společnost upozorňuje, že k tomuto datu rovněž začaly vysílat v digitálním systému i čtyři dosud pouze analogově šířené TV kanály: MGM, Animal Planet, Music Box a VH 1. V digitálním i v analogovém systému tak vysílá 50 TV kanálů (např.ČT, Nova a Prima). Digitálně - bez analogové varianty - 20 TV kanálů. Dalších 15 TV kanálů v nabídce je zatím dostupných pouze analogově.

Digitální kabelová televize UPC je naším příspěvkem nastupující době digitalizace a zařazení hned pěti nových TV kanálů najednou jen podtrhuje pružnost a možnosti této moderní televizní služby nově dostupné na českém mediálním trhu. Víme, že český divák má v oblibě především filmové TV kanály a sport a chtěli jsme také zatraktivnit naši nabídku pro mladé diváky a pro rodiny, opírající se o tradiční hodnoty. Proto jsme zvolili právě tyto, věřím že divácky atraktivní kanály,“ komentuje rozšíření programové nabídky generální ředitel UPC Václav Bartoň a dodává: „šlo nám i o, abychom zahrnuli i české televize. Ty proto zaujímají přes polovinu z nové nabídky. Naše digitální kabelová televize ovšem je a bude otevřena všemi směry – zahraničním i domácím TV programům všech žánrů, mladým i seniorům, mužům, ženám i dětem Jednoduše, jsme tu pro každého,“ končí Václav Bartoň.

Náplně nově zařazených TV stanic jsou následující:

CS film česká TV stanice, programová nabídka Standard. České a slovenské filmy, které mají všichni rádi. Nejlepší české filmy z 30. až 80. let

TV NOE česká TV stanice, programová nabídka Standard.Televize dobrých zpráv. Nový rodinný program s křesťanským zaměřením.

NASN anglická zvuková verze, programová nabídka Standard.Nejlepší sportovní podniky ze severní Ameriky. Více hokeje, basketbalu, motorismu a golfu.

FUN 1 česká TV stanice, programová nabídka Standard.interaktivní hudební TV, plná komunikace, hudby, videoklipů a původních pořadů pro moderní mladé lidi.



MTV Base anglická zvuková verze, programová nabídka Standard.R’n’B a taneční hudba na novém kanálu z produkce MTV určeném zejména pro mladší diváky.

Zákazníků digitální televize UPC se programové změny nijak výrazně nedotknou. Digitální přijímač automaticky vyhledá nové multiplexy spolu s novým obsahem. Dojde k automatickým přesunům v rámci běžného řazení, kdy se budou vedle sebe stavět tématicky příslušné programy. Digitální set top box UPC ovšem umožňuje zákazníkům jednoduchým způsobem přesunovat programy a nastavit si různé varianty řazení až v osmi předvolbách. Proces zavádění jednotlivých TV kanálů bude trvat do dnešního odpoledne.

UPC upozorňuje, že nadále provozuje původní „analogovou“ kabelovou televizi s původní nabídkou. Zákazníků analogové i digitální kabelové televize se nijak nedotýká vypínání terestrického televizního vysílání a nemusí si proto pořizovat set top boxy.Zájemce o služby digitální kabelové televize si může ověřit dostupnost služby v místě svého bydliště a její programovou nabídku na www.upc.cz .

František Malina

tiskový mluvčí a ředitel PR
UPC Česká republika





Reklama




Vybrané články