Quantcast

O čem bude DoQ?

| Tisk

logo Nový dokumentární kanál DoQ v těchto dnech vstoupil na český a slovenský trh. Diváci se mohou těšit na velmi konkurenceschopnou alternativu na trhu kanálů s dokumentárními filmy. DoQ přinese pořady zabývajících se životem a životním stylem lidí slavných a obyčejných a zaměří se na lidi, kteří něco znamenají.

Zábava

DoQ se zaměří na 5 formátů - zábavu, poučnou zábavu, poučné pořady, biografii a cestopisy. V katagorii zábava nabídne život celebrit bez cenzury. Relace bude procházet mezinárodní archívy a odhalovat ty nejhumornější příklady ztřeštěnosti, chaosu, neštěstí, rozpaků a zoufalství celebrit V pořadu vystoupí např. Mariah Carey, Robbie Williams, Jack Nicholson, Sean Connery, Colin Farrel a mnoho dalších.

Poučná zábava

Do poučné zábavy DoQ připravuje dokumentární seriál o legendárním právníkovi z Las Vegas Bockyho Buchanana při jeho každodenní právní praxi v americkém neslavně proslulém Městě hříchu. Seriál divákům zprostředkovává nebývalý pohled na trestní soudní systém a dává jim možnost nahlédnout do nejzajímavějších soudních sítí v Americe.

Další cyklus "Gen hrdinství" vypráví neuvěřitelné, ale pravdivé příběhy obyčejných lidí, kteří riskovali svůj život, aby zachránili druhé a odhaluje ty chvíle, kdy se naprosto běžná situace obrátí v katastrofu a nic netušící přihlížející se stane nesobeckým, nadlidským zachráncem. Pořad proniká hluboko do nitra hrdiny a analyzuje zlomky sekund, které znamenají rozdíl mezi činností a nečinností, mezi životem a smrtí. Zkoumá možnosti, postupně odhaluje, co dělat, a co ne, a potom nechává doběhnout průběh tak, jak se odehrál ve skutečném životě.

Seriál "XXI. století" se bude zabývat úžasnými legendami, o kterých si lidé povídají i ve 21. století. Tři příběhy v každé epizodě pojednávají o určité osobě, určité době a odkrývají úplnou pravdu.

Poučné pořady

Do tohoto formátu DoQ zařadí např. cyklus "Vynálezy, které změnily náš život". Seriál odhaluje novinky a objevy, které otřásly planetou v dobrém nebo špatném smyslu - kancelářské sponky, výkonné mikročipy, čistící prostředky, tanky, televize, bankomaty a další.

S pořadem "Muzea plná záhad" navštívíte ty nejslavnější muzea obsahující jedny z nejvzácnějších a nejcennějších sbírek a odhalíte neobvyklé příběhy, které se skrývají za některými z jejich velmi záhadných exponátů.

Dalšími v kategorii poučných pořadů bude seriál "Kdo zabil malou královnu?" (o vraždě šestileté královny krásy JonBenet Ramseyové, ke které došlo v roce 1996), "Válka v barvě" (mimořádný seriál s dopisy a deníky lidí, jejichž život nezvratně změnila druhá světová válka).

Biografie

Do vysílání DoQ plánuje mj. dokument "Muhammad Ali - Očima světa" a řadu dalších.

DoQ vysílá 24 hodiny denně 7 dní v týdnu. Vysílání je cíleno na diváky ve věku od 18 do 49 let. Program DoQ se postupně objeví v dalších zemích - vedle České republiky, Slovenska, Maďarska, Slovinska, Chorvatska, Srbska, Bosny také v Polsku a Rumunsku. Všechny pořady stanice DoQ jsou lokalizovány do českého jazyka. Vysílání obsahuje minimum reklamních spotů.

Technické parametry DTH příjmu


satelit: Intelsat 10-02 (1°W)
kmitočet: 12,562 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 3/4
kódování: Nagravision 2 a Nagravision 3 (simulcrypt)
možnost příjmu: pro DTH zatím jen v Maďarsku; připravuje se pro ČR a SR

satelit: Astra 1G (19,2°E)


kmitočet: 12,382 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
kódování: CryptoWorks a Nagravision 3 (simulcrypt)
možnost příjmu: zatím neveřejné testovací vysílání; připravuje se pro DTH příjem

Kanál DoQ se ve dvou programových verzích - středo- východoevropské (pro ČR, Slovensko, Maďarsko a Rumunsko) a balkánské (země bývalé Jugoslávie).

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články