Quantcast

SATdsl-Connect obousměrné satelitní připojení k internetu

| Tisk

logo Společnost SATdsl Czech Republic a společnost Omko Digital a.s. představí na mezinárodním veletrhu Invex Digitex v Brně novou službu - obousměrné satelitní připojení k internetu pod obchodním názvem SATdsl-Connect. Je to poprvé, co je satelitní širokopásmové připojení nabízeno v cenách srovnatelných s ADSL a navíc s možností využívání IP telefonie. Služba je provozována ve spolupráci s Avanti Communications (UK) pro trhy v České republice a na Slovensku a je dostupná ze satelitu Intelsat 903 na pozici 34,5°W .

Hlavním cílem je oslovit regiony trpící nedostatkem širokopásmového připojení a všude tam, kde stále mnoho domácností postrádá moderní konektivitu. Služba SATdsl-Connect může poskytnout kvalitní řešení k využití všech internetových služeb na všech místech v ČR i na Slovensku. Navíc je možné používat souběžně telefon a internet v rámci jediného připojení i posílat a přijímat e-maily s velkými přílohami. V rámci služby je možné připojit wifi router a sdílet připojení k internetu.

logo Satelitní komplet pro obousměrné řešení se skládá z parabolické antény o průměru 90 cm, rádiové jednotky a terminálu, který je vybaven ethernetovým portem. K terminálu je možné připojit jeden počítač, nebo i malou síť. Kromě přístupu na internet nabízí SATdsl-Connect i telefonické spojení s využitím služby DigiPhone VoIP. Telefonování v rámci satelitního připojení SATdsl-Connect zajišťuje standardní VoIP adaptér.

Služba SATdsl-Connect je nabízena ve dvou variantách: buď jako služba s pronájmem zařízení na minimálně tři roky, nebo také s možností koupě zařízení a proto nižšími měsíčními poplatky za připojení. Ceny za zařízení i měsíční poplatky jsou úměrné náročnějšímu přenosu dat přes družici přímo k zákazníkovi a zpět a začínají už na 250,-Kč měsíčně (bez DPH). Ceník SATdsl-Connect.

logo Hlavním partnerem pro Českou republiku je společnost Omko Digital a.s., která nabízí službu SATdsl-Connect jako další součást širokého portfolia produktů v oblasti digitálního satelitního a terestrického příjmu.

Jsme potěšeni, že můžeme jako první přinést zájemcům v České republice a na Slovensku dostupný internet ze satelitu", říká obchodní ředitel Omko Digital ing. Novotný. „Služba SATdsl-Connect umožní vyplnění mezer v nabídce širokopásmového připojení k internetu v oblastech mimo zájem telekomunikačních operátorů“, dodává.



logo Služba SATdsl-Connect bude firmou Omko Digital a.s. představena na mezinárodním veletrhu Invex Digitex v Brně, 6. – 9. října 2008, pavilon B, stánek č. 1. Bližší informace najde zájemce na www.omko.cz .

Společnost SATdsl Czech Republic je dodavatelem satelitních telekomunikačních řešení pro střední a východní Evropu. Díky svým obchodním partnerům však dodává služby po celé Evropě, v Africe a na Blízkém Východě. Jejím úkolem je uspokojit rostoucí poptávku po vysokorychlostním přístupu k internetu a po doplňkových IP službách.

Společnost Avanti Communications je provozovatelem telekomunikačních služeb prostřednictvím satelitu pro korporátní a privátní sféru. V roce 2009 plánuje společnost Avanti Communications vypuštění družice Hylas, která bude zajišťovat požadavky telekomunikačních služeb v pásmu Ku, Ka a vystřídá využívání stávající kapacity na družici Intelsat 903.

Společnost Omko Digital je akciovou společností a jedním z největších českých distributorů digitální satelitní, anténní a DVB-T techniky pro individuální i společné TV rozvody. Obchodními partnery Omko Digital je většina velkoobchodních i maloobchodních prodejců satelitní a anténní techniky v ČR. Omko Digital a.s. provozuje 4 kamenné prodejny v Praze, Brně, Ostravě a internetový velkoobchod a maloobchod.

redakce





Reklama




Vybrané články