Quantcast

Novinky v dekódování a příjmu pay-tv (16.)

| Tisk

Novinky v dekódování a příjmu pay-tv (16.)

PPV KANÁLY PALCO PAKETU TELE+
'Good bye, Palco', nejvýstižnější reakce na přerušení vysílání PPV stanic Palco. Provozovatel italské placené digit. sat. televize TELE+ DIGITALE po vzoru španělské CSD přerušil na několik dní vysílání PPV kanálů. Důvodem je plánovaná výměna originálních přístupových kret Tele+ za nové, bezpečnější proti nalomení.

Vysílání PPV kanálů Palco bylo přerušeno do 10.června 2002. Po tomto datu bude provozovatel používat u těchto kanálů nový ident (tzv. Seca2). Během následujících dnů a týdnů provozovatel TELE+ dokončí plošnou výměnu dekódovacích karet u všech ostatních abonetů. Cílem všech opatření je zabránění neoficiálního příjmu, které se v posledních měsících značně rozmohlo.

Co přijde na řadu po Tele+?
Po Španělsku, Polsku a v brzké době i Itálii dojde na výměnu karet i abonentů holandské CANAL+ DIGITAAL. Akce by měla být zahájena během září a dokončena nejpozději do konce října.

BLOCKER KARET WIZJI TV
Na černém trhu se objevily blockery, které umožňují neoficiální příjem programů Nowa Cyfra+ s kartami Wizja TV v tunerech Cyfry+ firmy Pioneer. V prvním fázi je funkční pouze z transpondérů satelitů Astra 19.2E, kde jsou programy paketu Nowa Cyfra+ kódované systémem CryptoWorks.

Nový blocker má sloužit na emulaci systému CryptoWorks (s klíči na kartách Wizja TV) v terminálech Cyfry+ přeprogramovaných na tzv. Dynamit - pirátský software pro přijímače). Náplně PIC jsou již součástí mnoha hackerských stránek.

Po dokončení procesu přenastavení přijímacích antén u abonentů bývalé Wizji TV z Astry na Hot Bird, dojde ke druhé fázi výměny dekódovacích karet - tentokrát CryptoWorks.


(podle satkurier.pl)



Parabola.cz





Reklama




Vybrané články