Quantcast

Nova Sport HD míří na platformu Skylink

| Tisk

logo Satelitní platforma Skylink připravuje další rozšíření HD nabídky. Do nabídky zařadí sportovní kanál Nova Sport ve vysokém rozlišení - Nova Sport HD. "V blízké době velmi dojde pravděpodobně ke spuštění dalšího HD programu na nové frekvenci, a to NOVY Sport HD – ovšem v testovacím režimu," uvedl serveru parabola.cz Jaromír Glisník, výkonný ředitel společnosti TradeTec, která se spolupodílí na chodu služby Skylink.

"Bližší informace podáme až si odsouhlasíme s Novou podmínky, snad do zítřka," dodal J. Glisník a zdůraznil, že "NOVA Sport však není tím HD programem, který hodláme v příštích týdnech spustit". Během května se v nabídce Skylink objeví další HD kanál, který bude součástí nabídky HD PLUS.

K 1.4.2009 se nabídka Skylink rozšíří o řadu nových programů. Kvůli zařazení Discovery Channel (SD) a MGM (SD) dojde k přesunu stanice Eurosport HD z freq. 11,797 GHz, pol. H na DVB-2 transpondér.

Plán změn Skylinku:

- nahrazení modulace Eurosportu HD na staré frekvenci obrazovkou s textem informujícím o nutnosti přeladění na novou frekvenci;

- využití takto uvolněné datové kapacity pro spuštění Discovery SD a MGM;

- přejmenování předvolby Test? na nové frekvenci na Eurosport HD;

- přejmenování ostatních předvoleb Test? na správné názvy stanic History Channel HD, FILMBOX HD, Nova HD.

technické parametry:

satelit: Astra 1G (23,5°E)
kmitočet: 12,109 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500


FEC: 9/10
norma: DVB-S2
modulace: QPSK
kódování: CryptoWorks (karty Skylink)

Zákazníci Skylink mají již nyní k dispozici program Nova Sport ve standardním rozlišení. Program je šířen přes paket CS Link , na kmitočtu 11,876 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S v kódu CryptoWorks na satelitu Astra 1G.

Nova Sport HD přináší stejný obsah jako Nova Sport ve standardním rozlišení, liší se jen kvalitou vysílaných pořadů. Nova Sport zahájila vysílání v dubnu 2002 jako Galaxie Sport. V říjnu loňského roku došlo k přejmenování na Nova Sport a začlenění do rodiny kanálů kolem TV Nova.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články