Quantcast

Hudební televize Óčko rozšiřuje regionální pokrytí signálem DVB-T

| Tisk

logo Hudební televize Óčko rozšiřuje pokrytí signálem digitálního pozemního vysílání (DVB-T) ve vybraných regionech. Od 1. září zahajuje vysílání v Ostravě. Dosavadní testovací režim vysílání v jižních Čechách pokračuje do 1. října, kdy by mělo být zahájeno řádné vysílání.

Když jsme odcházeli z multiplexu společnosti CDG, říkali jsme, že nechceme opustit digitální pozemní vysílání jako platformu, ale že podmínky společnosti CDG pro nás nejsou v tuto chvíli akceptovatelné. Jsme rádi, že se velmi rychle rozběhla jednání s provozovateli regionálních vysílačů, kteří mají o šíření hudební televize Óčko velký zájem,“ říká Jiří Balvín, generální ředitel hudební televize Óčko. „Prioritou číslo jedna je pro nás divák a těší nás, že se můžeme touto cestou vrátit aspoň k části z těch, kteří nemají jinou možnost jak nás přijímat,“ dodává Jiří Balvín.



Regionální vysílače šíří signál naprosto stejným způsobem jako velké multiplexy. Diváci tak nemusí nic složitě nastavovat nebo si pořizovat jinou anténu, než pro digitální televizi používali dosud,“ vysvětluje Lukáš Hnilička, šéf techniky hudební televize Óčko.

Signál hudební televize Óčko v ostravském regionu bude šířit Local TV Plus z vysílače Klimkovice na kanálu 28. V jižních Čechách šíří signál televize Óčko Gimi TV z vysílače Včelná na kanálu 29. „V jižních Čechách stále probíhá testovací vysílání. S provozovatelem vysílače stále jednáme a rádi bychom od 1. října zahájili v tomto regionu řádné vysílání,“ dodává Lukáš Hnilička.

Rostislav Kocman





Reklama




Vybrané články