Quantcast

Viasat Explorer a Viasat History od 8.12. v novém kabátě

| Tisk

Společnost Viasat Broadcasting dokončí v prosinci letošního roku rebranding svých placených kanálů, které se vysílají v severní, střední a východní Evropě. Na konci první dekády posledního měsíce letošního roku dojde k představení vizuální image filmových kanálů TV1000, TV1000 Russkoje Kino, dokumentárních stanic Viasat History, Viasat Explorer a sportovního kanálu Viasat Sport.

Hlavním cílem modernizace logotypů a grafického obalu výše uvedených stanic je sjednotit identitu kanálů v jedné značce. V novém designu bylo důležité zachovat význam značek s ohledem na obsah, zaměření a vnímání kanálů cílovým publikem. Pod novou identitou stanic Viasat Broadcasting je podepsáno známé německé studio DMC (Design for Media & Communication). Informuje o tom portál televesti.ru.

Od začátku vysílání všech kanálů Viasat se jedná o vůbec první rebranding, který radikálně mění vizuální image stanic - od loga po grafickou a zvukovou podobu a dokazuje to velmi silnou pozici kanálů na jednotlivých trzích, kde se vysílají. Změny jsou proto prováděny opatrně a s přihlédnutím ke vnímání kanálů diváky.

Nová loga a styl jednotlivých kanálů Viasat začal vznikat již před třemi lety. První nový grafický kabát dostaly sportovní kanály Viasat ve Skandinávii. V únoru 2009 následovala modernizace značky TV1000, která zastřešuje 8 tématických filmových kanálů. Brzy (8.12.2009) dojde k nahrazení vizuální image TV1000, Viasat History a Viasat Explorer v zemích střední a východní Evropy a dále v Rusku a zemích SNS.

Druhou částí modernizace je technického rázu. Sportovní kanál Viasat Sport podle ruského webu vysílá od listopadu 2009 ve výrazně lepší kvalitě - tento placený kanál začal vysílat v širokoúhlém obrazovém formátu 16:9 a nabízí nejlepší možnou technickou kvalitu v SD rozlišení.


obrázek
obrázek: Nová grafická podoba kanálů Viasat: první sloupec obsahuje stará loga, druhý a třetí po proměně (rebrandingu) (zdroj: televesti.ru).



Z rodiny kanálů Viasat se v České republice a na Slovensku vysílají pouze dokumentární kanály Viasat Explorer a Viasat History. Tyto stanice začaly u nás vysílat v červnu 2005 s českým dabingem. Oba programy jsou součástí nabídek pay-tv služeb platforem Skylink, UPC Direct a Digi TV.

Otázka do diskuse: Jak se Vám líbí nová grafika kanálů Viasat? Jak ji hodnotíte?

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články