Quantcast

Magio Sat testuje programy TV Nova a Nova Cinema

| Tisk

logo Nabídka slovenské satelitní DTH služby Magio Sat se dnes rozšířila o zkušební vysílání populárních českých komerčních kanálů TV Nova a Nova Cinema. Obě stanice vysílají v testovacím režimu a v nejbližší době budou dostupné pro všechny abonenty služby Magio Sat bez ohledu na rozsah objednané služby.

TV Nova je nejsledovanější komerční televize v České republice. Velkou popularitu má i na Slovensku, takže zařazení testovacího vysílání TV Nova je vcelku logickým krokem operátora, společností Slovak Telekom. Nova Cinema je seriálový a filmový kanál vlastníka TV Nova, společnosti CME.

Kanály TV Nova a Nova Cinema se objevily v novém DVB-S2 multiplexu, který sesterská společnost Magyar Telecom, provozovatel služby T-Home v Maďarsku, nedávno zaktivovala. Obě stanice jsou šířeny v moderním úsporném kompresním formátu MPEG-4/SD, zvuk je vysílán ve formátu AAC, podobně jako ostatní stanice provozovatele.

technické parametry:

satelit: Amos 3 (4°W)
kmitočet: 10,880 GHz
polarizace: vertikální
SR: 14165
FEC: 2/3
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

Nova Cinema
SID 1608
video PID 85
audio PID 84



TV Nova
SID 1609
video PID 82
audio PID 81

Magio Sat poskytuje přístup k širokému počtu slovenských ale i českých programů. Vedle klasických stanic Jednotka (STV1), Dvojka (STV2), Trojka (STV3), Markíza, Doma, JOJ, JOJ Plus, ČT1, ČT2, Prima, TA3 a TV Lux nabízí i další žádané placené programy jako jsou například Discovery Channel, Disney Channel, Spektrum, Nova Sport, Sport 1, Eurosport, VH1, JimJam, MTV CZ a také prémiovým produktům HBO, HBO2, HBO Comedy, Cinemax a Cinemax2. Klienti si mohou přiobjednat nabídku maďarských programů a také HD balíček tří programů ve vysokém rozlišení - History HD, Eurosport HD a National Geographic HD.

Služba Magio Sat je poskytována pouze na území Slovenska. V České republice poskytuje sesterská firma T-Mobile satelitní televizi jako virtuální satelitní operátor na satelitech Astra z pozice 23,5°E. Firma využívá infrastrukturu platformy Skylink.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články