Quantcast

Telenor připravuje satelit Thor 7

| Tisk

logo Skandinávský satelitní operátor Telenor Satellite Broadcasting (TSBc) se rozhodl investovat do nového satelitu. Nová družice s názvem Thor 7 bude připravena k vynesení koncem roku 2013 s očekávanou životností 15 až 20 let. Družice má poskytnout mimo jiné kapacitu pro země střední a východní Evropy.

Thor 7 bude zaparkován na orbitální pozici 0,8°W, kde jsou nyní umístěny družice Thor 5 a Thor 6 a poskytují služby pro téměř 17 milionů kabelových a satelitních domácností po celé Evropě. Nový kosmický aparát bude zaměřen na rozšiřování služeb, zejména HDTV a 3DTV ve střední a východní Evropě, které mají hrát klíčovou roli v budoucnosti. Nový satelit bude vybaven dodatečnou kapacitou, která umožní TSBc datovou komunikaci v oblastech Severního moře, Baltského moře a Středozemního moře.



"Telenor Satellite Broadcasting nyní vybírá dodavatele satelitu a očekává se, že bude rozhodnuto ve druhém kvartále 2011," řekl Cato Halsaa, viceprezident a generální ředitele TSBc. "Thor 7 představuje jednak rozšíření cesty podpory požadavkům našich zákazníků na rostoucích trzích a závazek k satelitnímu sektoru. Jsem přesvědčen, že družice bude i nadále hrát důležitou roli jako distributor obsahu, role, která posílí komunikační aplikace."

Nová družice bude poskytovat kapacitu v Ku a Ka pásmu a rozšíří kapacitu, kterou na pozici 0,8°W poskytují Thor 5 a Thor 6.

redakce





Reklama




Vybrané články