Quantcast

CS Link: Rozšíření nabídky o Boomerang, Discovery HD, BravaHDTV a další

| Tisk

logo Satelitní platforma CS Link se připravuje na další rozšíření programové nabídky, včetně placených stanic ve vysokém rozlišení (HDTV). Dnes odpoledne 21.2.2011 na uplinku v Hilversum v Nizozemí probíhají přípravy na spuštění nových kanálů pro klienty satelitní platformy CS Link.

Všechny nové programové pozice v době vydání textu neměly připojené video a audio PIDy, což znamenalo, že některé set top boxy nové pozice nemusely naladit. Nové pozice jsou vytvořeny jako virtuální předvolby existujících kanálů s příponou CZ, což má v budoucnu zjednodušit naladění a hlavně šíření elektronického programového průvodce (EPG) v českém nebo anglickém jazyce. Pozice se vysílají pod provoderem CanalDigitaal (M7 Group vlastní Canal Digitaal i nově CS Link).

CS Link bude poskytovat placený balíček programů ve vysokém rozlišení (HDTV). Diváci se mimo jiné dočkají stanic Discovery HD Showcase, BravaHDTV a také Penthouse HD1. V nabídce operátora nebude chybět ani Prima HD (verze TV Prima v high-definition).

technické parametry - Boomerang, Discovery Science, Discovery Travel and Living, Penthouse HD1:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 11,739 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 5/6
norma: DVB-S2
modulace: QPSK

technické parametry - Discovery HD Showcase, BravaHDTV:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 11,856 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 5/6
norma: DVB-S2
modulace: QPSK

technické parametry - Extreme Sports Channel:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,128 GHz
polarizace: vertikální


SR: 27500
FEC: 5/6
norma: DVB-S2
modulace: QPSK

Placené HD kanály budou poskytovány z DVB-S2 transpondéru v MPEG-4/HD, uvedené SD stanice v MPEG-4/SD, což bude znamenat, že pro příjem bude nutný HD set top box.

Všechny výše popisované kanály zatím NEOBSAHUJÍ vysílání. O spuštění kanálů a zařazení stanic do nabídky budeme průběžně informovat.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články