Quantcast

Thor 7 pro Telenor vyrobí Space Systems/Loral

| Tisk

logo Skandinávský satelitní operátor Telenor Satellite Broadcasting (TSBc) dne oznámil, že podepsal smlouvu se společností Space Systems/Loral (SSL) na zhotovení a dodání nového satelitu pod názvem Thor 7. Družice bude pracovat z orbitální pozice 1°W.

Thor 7 poskytne potřebnou satelitní kapacitu pro vysílání ve střední a východní části Evropy.

Thor 7 bude založen na platformě SSL/L 13000. Satelit poskytne 11 aktivních transpondérů v Ku pásmu, které budou použity pro rostoucí požadavky na vysílání ve střední a východní Evropě. Další kapacita bude určena pro regeneraci kapacity TSBc na pozici 1°W.

Družice bude mít také kapacitu v Ka pásmu a poskytne spot beamy pokrývající oblasti včetně Severního moře, Norského moře, Rudého moře, Baltského moře, Perského moře a Středomoří. Ka pásmo poslouží k rostoucím požadavkům na šířku pásma z námořního průmyslu a přinese efektivní využití pásma s vysokým datovým tokem, aby splnilo očekávání zákazníků.

"Telenor Satellite Broadcasting vybral Space Systems/Loral zejména kvůli designu, družice poskytne optimalizované evropské pokrytí a vysoce výkonnou kapacitu," říká Cato Halsaa, vice president a CEO společnosti Telenor Satelite Broadcasting. "S nástupem Thor 7 jsem přesvědčen, že naše evropská satelitní flotila na hotspot pozici 1°W pomůže k dalšímu růstu."



Kosmický aparát bude vyroben za 28 měsíců Space Systems/Loral ve výrobním závodě v Palo Alto v Kalifornii. SSL je zodpovědná za design, konstrukci a testování Thor 7. Komerční provoz satelitu je naplánován na první kvartál 2014.

Telenor Satellite Broadcasting v současnosti vede jednání s preferovanou společností, která satelit dopraví na orbitální dráhu. Rozhodnutí bude oznámeno na konci června 2011.

redakce





Reklama




Vybrané články