Quantcast

Opentel ODS 2000CI

| Tisk

Opentel ODS 2000CISoučasný trh nabízí již slušnou nabídku receiverů pro příjem digitální satelitní televize. Od nejlevnějších modelů bez jakýchkoliv dekodérů a slotů pro příjem jen nekódovaných programů, přes přijímače se sloty CI pro vložení libovolného modulu CAM až po přijímače se sloty a vestavěným dekodérem či dalším vybavením, které osloví zvláště fandy satelitního příjmu.

Dnes vám stručně představujeme výrobek firmy Opentel, která na náš trh dodává model ODS 2000CI (dále jen OpenTel). Tento model s výmluvným označením skrývá digitální satelitní přijímač se dvěma sloty Common Interface.

POHLED ZEZADU
Všechny konektory na zadním panelu přístroje jsou standartní. Je tu vstup pro LNB (konektor typu F), stejně tak i průchozí smyčku signálu, která je vhodná pro připojení dalšího satelitního přijímače (analogového či digitálního). Jsou zde i 2 zásuvky SCART určené pro propojení s televizorem a videorekordérem, 3 RCA výstupy pro video a audio (levý + pravý), RF výstup do TV. Nechybí ani komunikační zásuvka RS232, vhodná pro aktualizaci firmware a přenos settingu z/do přijímače.

PŘEDNÍ PANEL
Pod dvířky na předním panelu je 5 tlačítek, která slouží pro přepínání programů, regulaci hlasitosti a zapnutí/vypnutí přístroje.

CHARAKTERISTIKA PŘIJÍMAČE
OpenTel, přijímač s MPEG2/DVB-S kompaktibilní, má 2000 programových předvoleb pro televizní a rozhlasové programy z Ku ale i C pásma a to jak SCPC, tak i MCPC signálů (přístroj podporuje symbolové rychlosti od 1 do 45 MS/s). Hodnoty FEC (Forward Error Correction) si receiver nalezne sám. Podpora automatického vyhledávání nových programů je samozřejmostí.



256ti barevné uživatelsky přívětivé OSD je v osmi jazycích - v angličtině, němčině, francouzštině, ruštině, španělštině, italštině, arabštině a perštině. OSD v češtině doposud chybí.

Přijímače OpenTel jsou vybaveny i EPG (elektronický programový průvodce), rodičovskou pojistkou, ale i možností vytvářet 'skupinu' s favoritními programy.

Díky podpoře DiSEqC verze 1.0 a 1.2 přijímač dokáže obsloužit veškeré motory pro natáčení parabolických antén.

ZÁVĚR
Přijímač OpenTel ODS 2000CI je dalším receiverem pro příjem digitálních FTA programů. Díky dvěma slotům CI můžeme do přístroje vložit libovolný modul CAM a sledovat tak kódované programy (např. Czech Link, UPC Direct, Galaxie Sport). K příjmu je zapotřebí i patřičná přístupová karta. Přijímač je vhodný pro příjem českých programů. Prodejní cena přístroje se pohybuje kolem 8000 Kč.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články